Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Matlagning på Mosebacke med Årstiderna

by Anette Rosvall 2021/10/13
written by Anette Rosvall 2021/10/13
727

Ikväll med andra ord onsdag den 13/10 kl 20.00 kommer jag och Johanna Westman ge just dig våra bästa tips & trix i köket. Allt för att du lätt och gott skall kunna laga & bjuda in till ”Postpandemi-bjudning” med ”Italienska förtecken”! Tryck på länken här nedan så missar du inte att få vara med på ett helt gratis digitalt ”live-event” med mig och Johanna!

https://facebook.com/events/s/liveshopping-middagsbjudning-m/1116292232110007/

För du vill inte missa att se hur glada vi är och plus i kanten är att du får en massa goda tips kulinariska och gastronomiska tips live. Bland annat kommer jag laga min alldeles underbara tomatsås som går att använda till en mängd goda grejor. Till exempel den pastan jag kommer att bjuda mitt sällskap på torsdagskvällen nämligen Pasta pomodoro med Anettes bästa tomatsås och Gremolata eller brynt örtsmör… recept? Japp! Här nedanför 😉

Pasta pomodoro med Anettes bästa tomatsås och Gremolata eller brynt örtsmör

Det här behöver du:

700 g färska delade tomater (ta bort det gröna i mitten)
2 hackade gula lökar
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
1 msk tomatketchup
1 msk balsamvinäger
1 msk torkad oregano
1 tsk salt
1 tsk nymalen svartpeppar

Gremolata
1 rejäl ruska bladpersilja
3-6 klyftor vitlök
1-2 krav citroner
några skvättar olivolja

Brynt örtsmör
100 gram smör
1 eko citron, skal och saft
2 dl färska örter (blandade)
4 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar från kvarnen

Gör så här:

Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte brända (då är det bara att kasta allting, så hoppa över det är du snäll). Lägg i tomatpurén som också vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta smakerna. Häll sedan i alla andra ingredienser förutom oreganon. Låt såsen småputtra i 1 timme lägg gärna en överbliven skalm av parmesanosten i såsen medan den kokar.
Dra av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka av med salt och svartpeppar.

Servera med nykokt pasta och gremolata eller brynt örtsmör

Gremolata gör du på detta vis: Börja med att göra en boll utav persiljan. Hacka så fint du kan. Fös hacket åt sidan och ta dig an vitlöken med samma frenesi. Ta så många du vågar, men se bara till att alla i sällskapet äter utav hacket. Då luktar ni lika mycket vitlök allihopa. Till sist river du skalet av citronerna, bara det yttersta gula. Det är där de smarriga smakerna sitter. Droppa lite olja över härligheten, smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Blanda sedan ihop alltihopa till en grön och härligt doftande röra. Servera din mat med en rejäl sked gremolata, du kommer att älska det!

Eller så väljer du det brynta örtsmöret... lika gott och lika älskvärt. Börja med örtsmöret lägg smöret i en kastrull och låt det sakta smälta och sedan bli brynt. När det är bärnstensfärgat och doftar nöt är det färdigt. Lägg i det rivna skalet och saften från citronen samt de finhackade örterna i en hög skål, häll över det brynta smöret och mixa tills ditt smör är grönt och nötdoftande.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Stellagalan, måndag och cheesecake
next post
Fredag och internationella champagnedagen = winwin situation!

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt