När man börjar nytt så kan fantasin till att laga mat tryta. Huvudet är full av inloggningskoder, funderingar över vilket skrivbord man ska ha, planering av kurser och ämnen plus att lära känna nya trevliga nya kollegor. Det är dessa dagar det är skönt att rafsa ihop något lite enkelt. Nu när tomaterna är på sitt allra bästa humör så tycker jag att pasta pomodoro är en lisa för min något överbelamrade knopp.
På bilden ser ni att jag dricker Charles Smiths rosé som heter Band of Roses. Men beroende lite på tillfälle så kommer här några varianter av rosé som jag tänker att det skulle fungera med sagda rätt.
Camissa Avondale Nr 92065Villa Wolf Pinot Noir Nr 92310Band of Roses Nr 52850
Pasta Pomodoro på mitt sätt
Det här behöver du:
700 gram tomater 2 stycken rejäla gula lökar, fint hackade 3 stycken vitlöksklyftor, också fint hackade 4 msk tomatpuré en skvätt olja 1 lagerblad 1 msk vinäger, fritt valt sort några nypor torkade kryddor som t ex oregano, italiensk salladskrydda eller rosmarin 4 msk Heintz chilisås eller tomatketchup
Gör så här:
Börja med att hacka lök och vitlök, låt dem bli mjuka och följsamma i oljan innan du lägger i tomater och tomatpuré. Låt nu alltsammans puttra stilla häll på vinäger, ketchup och ev en skvätt vin om du är på det humöret. Nu ska lagerbladet ner i såsen som sedan ska koka ihop tills pastan är klar. Blanda sedan ner din pasta i såsen vänd om och servera med ohemula mängder riven parmesan. Lätt som en plätt och galet gott!