Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Något för dig som har massa äpplen kvar. Gör en chutney med äpple och Calvados.

by Anette Rosvall 2022/08/31
written by Anette Rosvall 2022/08/31
Skriv ut receptet
4,K

Ibland överträffar insidan utsidan. Precis så är det med dagens tips. En chutney på äpplen och calvados. Men den är inte så snygg så ni får en vacker bild på en kerub som jag träffade i SanFransisco istället.
För du som har mycket äpplen kvar på trädet kanske vill ha ett alternativ till paj och mos. Så voila här kommer recept på en makalöst god äppel- och calvadoschutney. Det är min svägerskas favorit och du kan säkert impa på din släkt också när du servera chutneyn till ostbrickan, till fläsk- eller fågelkött. Har du inte calvados så är det väldans gott att ha i skåpet du får också tips på två varianter!

Boulard Calvados Grand Solage #58
Calvados La Ribaude Hors d’Age 8 Years #256

Äppel- och calvadoschutney

Det här behöver du:

Äppel- och calvadoschutney
saften och skalet från 1/2 citron
5 äpplen (friska och fasta)
100 gram torkade aprikoser (klippta i bitar)
2 msk vatten
4 msk calvados
2 dl syltsocker
0,5 dl mörkt muscovadosocker
0,5 tsk salt
0,5 halv gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta

Gör så här:

Riv skalet och pressa saften ur citronen. Skala och kärna ur äpplena
samt skär dem i fina klyftor. Klipp de torkade aprikoserna i små
bitar. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka ihop i ca 25-30
minuter, rör om då och då och häll sedan upp i väl rengjorda burkar och servera till fläskkött, kyckling eller till en smaskig getost.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Pasta pomodoro & rose bra när fantasin tryter
Nästa inlägg
Soppa i bröd, värmande god och värd varenda sekund. Gör Zurek är min enkla uppmaning till dig!

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!