Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pasta pomodoro & rose bra när fantasin tryter

by Anette Rosvall 2022/08/30
written by Anette Rosvall 2022/08/30
Skriv ut receptet
1,6K

När man börjar nytt så kan fantasin till att laga mat tryta. Huvudet är full av inloggningskoder, funderingar över vilket skrivbord man ska ha, planering av kurser och ämnen plus att lära känna nya trevliga nya kollegor. Det är dessa dagar det är skönt att rafsa ihop något lite enkelt. Nu när tomaterna är på sitt allra bästa humör så tycker jag att pasta pomodoro är en lisa för min något överbelamrade knopp.

På bilden ser ni att jag dricker Charles Smiths rosé som heter Band of Roses. Men beroende lite på tillfälle så kommer här några varianter av rosé som jag tänker att det skulle fungera med sagda rätt.

Camissa Avondale Nr 92065
Villa Wolf Pinot Noir Nr 92310
Band of Roses Nr 52850

Pasta Pomodoro på mitt sätt

Det här behöver du:

700 gram tomater
2 stycken rejäla gula lökar, fint hackade
3 stycken vitlöksklyftor, också fint hackade
4 msk tomatpuré
en skvätt olja
1 lagerblad
1 msk vinäger, fritt valt sort
några nypor torkade kryddor som t ex oregano, italiensk salladskrydda eller rosmarin
4 msk Heintz chilisås eller tomatketchup

Gör så här:

Börja med att hacka lök och vitlök, låt dem bli mjuka och följsamma i oljan innan du lägger i tomater och tomatpuré. Låt nu alltsammans puttra stilla häll på vinäger, ketchup och ev en skvätt vin om du är på det humöret. Nu ska lagerbladet ner i såsen som sedan ska koka ihop tills pastan är klar. Blanda sedan ner din pasta i såsen vänd om och servera med ohemula mängder riven parmesan. Lätt som en plätt och galet gott!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Skratt eller gråt? Det passar alltid med en mumsig äppelkaka med krämig kolafrosting
Nästa inlägg
Något för dig som har massa äpplen kvar. Gör en chutney med äpple och Calvados.

Du borde verkligen prova det här också!

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt