Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sötpotatisbiff med topping av fetaostkräm och syrad lök.

by Anette Rosvall 2022/08/08
written by Anette Rosvall 2022/08/08
Skriv ut receptet
381

Tro det eller ej, ibland blir mina matbilder inte så snygga. Då passar jag på att toppa inlägget med till exempel en vacker vallmoäng från Gotland för att locka in er läsare. För ni förstår ju lika väl som jag att att ytan bara är yta och det är innehållet som är det viktiga. Det var exakt så den här sötpotatisbiffen var, den liksom charmigt jobbade sig in i mitt smaksinne. Den serverades med fetasostkräm, syrad lök, kimchi och en fräsch sallad. Ytan är som ni ser lite skev men insidan är alldeles, alldeles underbar, varm, närande och generös.Jag som i vanliga fall inte väljer sötpotatis tänkte efter en extra gång. Kan nog ärligt säga att jag borde tänka om så här i flera sammanhang. Hellre det operkfekt skeva än det blanka, perfekta och och ointressanta.

Sötpotatisbiffar

Det här behöver du:

4 sötpotatisar
en skvätt olivolja

Fetaoströra
150 gram fetaost EKOLOGISK
2 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
0,5 citron, zest och saft
en skvätt olivolja
svartpeppar och salt

Servera med fint hackad persilja, avocadoröra, syrad lök, kimchi, fräsch sallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, tvätta sötpotatisen och skiva dem sedan i tjocka skivor, cirka 1,5 cm. Skär diagonala skåror i skivorna och pensla med olivolja, salta och peppra. Baka av i ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills skivorna är mjuka med gyllenbrun yta.

Under tiden mosar du - med en gaffel - ihop din fetaoströra samt lägger upp det du vill servera till.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sylta, safta, koka upp, lägga in och spara till mörkare tider.
Nästa inlägg
Till och med katten gillar maten jag

Du borde verkligen prova det här också!

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Prova puffiga potatismuffins till nästa party

2023/05/03

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt