Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sylta, safta, koka upp, lägga in och spara till mörkare tider.

by Anette Rosvall 2022/08/07
written by Anette Rosvall 2022/08/07
recept, Anette Rosvall, rödbetor, inlagda, picklade
1,5K

Det är ju nu man kan samla på sig godsaker, lägga in i fina burkar och spara till mörkare tider. För tänk vilken skatt när man har sylt, chutney, inläggningar av ditten och datten i sitt kylskåp eller sin frys. På bilden ser ni början till en en plommonchutney som jag väldigt gärna serverar till den lilla inbakade osten här under.

Smördegsinbakad ost med chutney


Men det jag tänkte tipsa om idag är inläggning i 1-2-3 lag. Det är ett ypperligt sätt att förlänga hållbarheten på råvaror. Har du t ex köp två gurkor, så ät den ena färsk men lägg in den andra i lag och du har en mycket smarrig gurka till höstens grytor. Och tänk på de vackra betorna som finns i alla möjliga färger nu för tiden. Gula, randiga, rosa och vinröda. Jag fick några vackra från min senaste låda från Årstiderna kokade dem och la sedan in dem i en 1-2-3 lag, kryddad med lite extra timjan. Nu har jag världens finaste burk med egen inlagda betor som jag kan använda till alla goda husmansrätter som jag vill laga i höst.

Gott!

Inlagda rödbetor

Det här behöver du:

500 gram betor i olika färger
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
några lagerblad
några svartpepparkorn
några fina stänglar timjan, gärna med blommor

Gör så här:

Koka rödbetorna hela med skal, det tar mellan 20-50 minuter beroende på storlek. När de är klara är det enklaste sättet att skala dem så här. Ta på ett par diskhandskar i gummi, ta upp betorna en och en och liksom dra av skalet med dina handskklädda händer. På vissa ställen kanske du måste skrapa med en kniv. Skär dem sedan i klyftor och lägg dem i en burk. Koka upp lagen tills sockret är smält och häll sedan lagen över betorna. Se till att lagen täcker betorna, låt stå svalt.

Lycka till!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

husmanskostinlagdarödbetorRotsaker
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Sommarens vackraste dessert – think pink!
next post
Sötpotatisbiff med topping av fetaostkräm och syrad lök.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt