Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Smördegsinbakad ost med chutney

by Anette Rosvall 2020/01/29
written by Anette Rosvall 2020/01/29
3,3K

Nu när det finns så många nyttiga varianter på den lite shamade haloumi-osten. Så tänkte jag tipsa om en galet god förrätt som kanske inte så många har provat. Men ändra på det, laga den, ät den vettja, ni kommer att utropa: – Ah! vilken liten mumsbit!

Smördegsbakad ost med plommonchutneyn:

Det här behöver du:

Smördegsinbakad ost
Eldost eller annat hållbart alternativ till halloumin
Smördeg i färdigutbakade ark
1 äggula till pensling
1 näve mynta
1 näve basilika
Chiliflakes
Matolja

Chutney
150 g torkade plommon, hackade
50 g valnötter, hackade
1 kanelstång
1/2 dl vitvinsvinäger
5 nejlikor
3 kardemummakapslar
2 vitlöksklyftor, finhackade
Några nypor chiliflakes
1 näve finhackad mynta
3 dl vatten
1/2 dl socker

 

Gör så här:

Den smördegsbakade osten gör du på detta vis. Skär osten i 1 centimeter tjocka bitar. Lägg varje bit ost på en större bit smördeg. Placera lite mynta, basilika och chili på varje ost. Pensla och vik ihop till ett fint litet kuvert, pensla lite till utanpå. Hetta upp oljan och fritera dina små knyten, det brukar räcka med ca 2 min per knyte. Hiva upp knytet på lite hushållspapper så oljan får rinna av. Njut sedan med plommonchutney.

...och plommonchutneyn gör du så här: Blanda ihop allt utom myntan i en kastrull och småkoka i en halvtimma. När det är klart hivar du ner myntan, stjälper ner chutneyn i en burk och låter stå kallt tills det är dags!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

grekisk matgrillahalloumiitalienostsnackssommar
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Sazarac första veckan efter nyår
next post
Hållbara råd tänk som husmorsan

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt