Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sommarens vackraste dessert – think pink!

by Anette Rosvall 2022/08/05
written by Anette Rosvall 2022/08/05
535

Det här kan vara sommarens absolut vackraste dessert. Förutom att den är hiskeligt god och dessutom besår av min favorit drink Clover Club. Så får man även en mandelkaka, färska bär och lite lättvispad grädde. Desserten är rosa, lagom söt, balanserat syrlig med en mandel- och citronsmak från himmeln. Jag fick den när jag var på besök hos vännerna i Mellösa. Det är som sagt sommarens vackraste dessert – think pink och prova vettja!

En härlig alla hjärtans dags meny som självklart går i kärlekens rosaröda färg.

Lemon Drizzle cake

Det här behöver du:

Du kommer aldrig få veta om jag ljuger eller inte när jag säger att den här kakan håller sig fuktig och god länge. För inte nog med att den är jättelätt att göra, den är nästan ännu lättare att äta upp eftersom den är så rackarns god. Som om växling kan du prova att använda apelsinskal och apelsinsaft, men det kommer nog inte göra någon skillnad den kakan kommer också gå åt som smör i solsken.

175 gram smör (rumstempererat)
2 dl strösocker
en nypa salt
finrivet zest av 2 stycken ekologiska citroner
2 ägg, rumsvarma
0,75 dl grädde
3 dl vetemjöl (siktat)
1 tsk bakpulver (siktat)

Glaze
cirkus 2 dl florsocker
Juicen från 2 citroner

Gör så här:

Koka upp ingredienserna till glazen, tills sockret har smält och det har blivit en simmig, tjock genomskinlig vätska. Obs! koka inte för länge för då karamelliseras sockret. Ställ åt sidan!

Sätt ugnen på 170 grader och smöra en avlång brödform (1,5 liter) lägg gärna en bit smörpapper i botten så blir det lättare att få upp kakan ur formen när den är färdiggräddad. Vispa det rumsvarma smöret, socker och salt tills det är vitt och fluffigt. Tillsätt citronskal, och ägg och fortsätt att vispa ordentligt. Forstätt med grädden nu skall du bara vända ner det siktade mjölet och bakpulvret och bara vispa precis så mycket så att allt är väl blandat.

Häll ner smeten i bakformen och låt kakan gå i ugnen i 40-45 minuter eller när din kaksticka är torr när du pickar kakan. Ta ut kakan när den är färdig och häll hälften av glazen över kakan. Låt den kallna helt och vänd upp den på ett serveringsfat, häll resten av glazen över kakan och ät. Servera gärna med färska hallon, lättvispad grädde och en Clover Club - du hittar receptet i länken här ovanför.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Herr Kantarell, västerbottensost, lite blommor och en Bramble
next post
Sylta, safta, koka upp, lägga in och spara till mörkare tider.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt