Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Sötpotatisbiff med topping av fetaostkräm och syrad lök.

by Anette Rosvall 2022/08/08
written by Anette Rosvall 2022/08/08
Skriv ut receptet
446

Tro det eller ej, ibland blir mina matbilder inte så snygga. Då passar jag på att toppa inlägget med till exempel en vacker vallmoäng från Gotland för att locka in er läsare. För ni förstår ju lika väl som jag att att ytan bara är yta och det är innehållet som är det viktiga. Det var exakt så den här sötpotatisbiffen var, den liksom charmigt jobbade sig in i mitt smaksinne. Den serverades med fetasostkräm, syrad lök, kimchi och en fräsch sallad. Ytan är som ni ser lite skev men insidan är alldeles, alldeles underbar, varm, närande och generös.Jag som i vanliga fall inte väljer sötpotatis tänkte efter en extra gång. Kan nog ärligt säga att jag borde tänka om så här i flera sammanhang. Hellre det operkfekt skeva än det blanka, perfekta och och ointressanta.

Sötpotatisbiffar

Det här behöver du:

4 sötpotatisar
en skvätt olivolja

Fetaoströra
150 gram fetaost EKOLOGISK
2 dl grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
0,5 citron, zest och saft
en skvätt olivolja
svartpeppar och salt

Servera med fint hackad persilja, avocadoröra, syrad lök, kimchi, fräsch sallad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, tvätta sötpotatisen och skiva dem sedan i tjocka skivor, cirka 1,5 cm. Skär diagonala skåror i skivorna och pensla med olivolja, salta och peppra. Baka av i ugnen i cirka 30-40 minuter eller tills skivorna är mjuka med gyllenbrun yta.

Under tiden mosar du - med en gaffel - ihop din fetaoströra samt lägger upp det du vill servera till.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Sylta, safta, koka upp, lägga in och spara till mörkare tider.
Nästa inlägg
Till och med katten gillar maten jag

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt