Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

by Anette Rosvall 2023/03/20
written by Anette Rosvall 2023/03/20
Skriv ut receptet
774

Jag är väldans förtjust i mumsiga tillbehör. En fräsch sallad, en mullig sås, en stingig salsa eller en geggig röra. Ibland är det precis det rätta tillbehöret ge maträtten den tonartshöjning som behövs. Här kommer en liten påminnelse om några av mina favoriter…

Picklad rödlök, Hemgjord whiskydoftande senap, pickles, grönkålspesto och en sötsur relish.

http://anetterosvall.se/2022/09/condiments-tillbehor-saser-och-roror-som-passar-till-det-mesta/

Hjortron- och pepparrotssås till rökt fisk

http://anetterosvall.se/2022/08/rokt-fisk-sas-med-hjortron-och-chenin-fran-woman-wolf/

Herr Lykkes vitkålssallad med mormorsdressing

http://anetterosvall.se/2021/10/blommande-vitkal-och-herr-lykkes-vitkalssallad-med-mormorsdressing/

Chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

http://anetterosvall.se/2022/07/friterad-avocado-chimichurri-och-salsa-pa-jordgubb-rabarber/

Tomatsallad med parmesan

Det här behöver du:

Tomatsallad med parmesan
1 kg tomat, blandade, grovt skurna
1 rödlök, finhackad
1 röd chilifrukt, finhackad
1 kruka basilika
100 g parmesanost, grovt riven

dressing:
0,5 dl olja
4-6 msk sherryvinäger (det går också bra med balsamvinäger)
(2 msk ättika, för extra syra)
salt
malen svartpeppar

Gör så här:

Skär tomaterna i skivor och blanda med den hackade rödlöken och chilin. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Använd sedan händerna och se till att alla tomatskivor har fått smaka på såsen. Strö över parmesanosten fös ner några fräscha basilikablad, smaka av med salt och svartpeppar och låt stå en liten stund. Servera och njut!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.
Nästa inlägg
Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

Du borde verkligen prova det här också!

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Prova puffiga potatismuffins till nästa party

2023/05/03

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt