Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Comfort food på Tennstopet med Comfort Friend Malin!

by Anette Rosvall 2022/06/06
written by Anette Rosvall 2022/06/06
Skriv ut receptet
1,6K

Vissa händelser kräver comfort food, det inte riktigt räcker med pasta med mycket smält ost. Man kanske behöver massor av trösterik mat och snack med en riktigt bra kompis. Det är då köttbullar med pressgurka, brunsås, lingon och puré tillsammans med bästa Malin sitter som en smäck. Det finns många ställen som serverar köttbullar, men en av de bästa i stan tycker jag är Tennstopet. Där är bullarna stora och generösa, såsen mjukt gräddig. Pressgurkan krispig och syrlig och lingonen strävt söta.



Att i all denna ljuvlighet få sällskap av Malin gör mig faktiskt på gränsen till religiös. När jag sedan satt på pendeltåget hem kunde jag le lyckligt och snusa på mitt hår eftersom jag i vanlig ordning lagt det i både sås, gurka och lingon.

Gott! Här nedanför får du recept på en stor sats av mina bästa köttbullar… Frys in några till en annan dag och bjud sedan en kompis som behöver tröstas.

Många köttbullar

Det här behöver du:

2 kg köttfärs, nöt- eller blandfärs
3 dl ströbröd
2 ägg
4 dl mjölk eller grädde
2 dl julöl
2 stora hackade eller rivna gula lökar
3 rivna vitlöksklyftor
Salt och nymald svartpeppar
4 msk kalvfond

Gör så här:

Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.2. Blanda i färsen och arbeta smeten med händerna. Om du arbetar den länge och brutalt blir bullarna stunsigare och som små studsbollar. Knådar du dem kort och lätt får du luftigare köttbullar. Smaken är som baken, så gör det som känns bäst för dig. Rulla ut 140 små eller 100 stora köttbullar. Stek dem på bakplåtspappersklädd plåt i ugnen i 225 grader i 15 minuter. Lägg dem i lämpliga förpackningar och frys in. När du ska servera så fräser du dem en stund i stekpannan så får de snyggare yta. Serverar med stuvade makaroner eller som på Tennstopet med gräddsås, pure, lingon och pressgurka. Häpp!

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Små! då får man ta två… minst. Minipissaladier & Minipizza med getost och honung
Nästa inlägg
Inkokt lax en barndomsfavorit som jag vill ha på min födelsedag.

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!