I helgen plockade vi rabarber, röda vinbär och rensade jordgubbar som om det inte fanns någon morgondag. Sedan syltade och saftade vi nästan alltihopa. Men viss del av skörden fick åka in i frysen. Så nu har jag saft, sylt också blev även några små burkar med rödavinbärsgele till höstens stekar. Jag älskar att fylla skafferi och frys med godsaker som kan plockas fram när det blir mörkare och kallare. Speciellt jordgubbssylt tycker jag är något av det godaste som finns. Jordgubbarna ligger som små juveler i burken och jag kan blunda och minnas sommardagarna. Du kan så klart göra en massa annat gott med dina bär. Klicka på bilderna så hamnar du på andra smarriga recept. Här nedanför hittar du mitt recept på saft med hjälp av en Saft-Maja.
Sylta, safta och fyll skafferiet med trädgårdens goda skatter.
1,K
Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
Föregående inlägg