Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Jordgubbsparfait Sval, krämig & helt underbar

by Anette Rosvall 2021/06/11
written by Anette Rosvall 2021/06/11
jordgubbsparfait, recept, glass, dessert, Anette Rosvall
1,9K

Det här är jordgubbsparfait som verkligen passar till fest. Parfait är ett lite enklare och faktiskt mycket godare sätt att göra glass. Den här varianten är sval, krämig och helt underbar och serveras med en lakritskolasås, rostad vit choklad och friska bär.

Du undrar så klart vad jag tycker att du skall dricka till…

  • dessert, tårta, Brachetto, dessertvin, sött vin
    Brachetto d´Aqui ett sött mjukt pärlande vin med toner av körsbär och hallon.
  • Brännland Iscider smakar underbart av
    svenska isfriska äpplen

Jordgubbsparfait med rostad vit choklad, lakritskolasås och röda bär

Det här behöver du:

Parfait
3 dl vispgrädde
2 dl smetana
4 äggulor
1 dl socker
2 dl jordgubbar (frysta och tinade)
1 tsk vaniljsocker

Rostad vit choklad
100 gram vit choklad

Lakrtiskolasås
1 dl vispgrädde
1 dl mörk sirap (gärna muscovadosirap)
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk lakritsgranulat

Gör så här:

Parfaiten: Vispa äggulor, vanilj och socker fluffigt, och tills sockerkristallerna smält. Vispa grädden i en annan skål, vänd ihop grädde och äggfluff med smetana och jordgubbarna. Vispa bara tills allt är blandat och har en jämn färg. Häll smeten i en form som tål att stå i frysen, och låt parfaiten stelna i minst 6 timmar. 

Lakritskolasåsen gör du så här: Koka ihop ingredienserna till såsen tills den blir tjock och mörk. Riv chokladen på ett grovt rivjärn och rosta i 180 grader i cirka 5-7 minuter. Titta noga på chokladen, den skall bara bli bärnstensfärgad och stel. När den är klar tar du ut den och låter den svalna och sedan bryter du den i mindre bitar.

Servera parfaiten med lakritskolasåsen, rostad choklad och röda bär, eventuellt en klick vispad grädde också om andan faller på. Självklart skålar du i Brachetto d´Aqui ett sött mjukt pärlande vin med toner av körsbär och hallon.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
2 comments 3 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bärig och söt smörgåstårta
next post
Min Farbror Svens rotsakskaka går inte av för hackor.

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

2 comments

Anne 2019/07/24 - 16:31

Halleluja

Anette Rosvall 2019/08/05 - 16:14

😀 <3

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt