Det här är jordgubbsparfait som verkligen passar till fest. Parfait är ett lite enklare och faktiskt mycket godare sätt att göra glass. Den här varianten är sval, krämig och helt underbar och serveras med en lakritskolasås, rostad vit choklad och friska bär.
Du undrar så klart vad jag tycker att du skall dricka till…
Brachetto d´Aqui ett sött mjukt pärlande vin med toner av körsbär och hallon. Brännland Iscider smakar underbart av svenska isfriska äpplen
Jordgubbsparfait med rostad vit choklad, lakritskolasås och röda bär
Parfaiten: Vispa äggulor, vanilj och socker fluffigt, och tills sockerkristallerna smält. Vispa grädden i en annan skål, vänd ihop grädde och äggfluff med smetana och jordgubbarna. Vispa bara tills allt är blandat och har en jämn färg. Häll smeten i en form som tål att stå i frysen, och låt parfaiten stelna i minst 6 timmar.
Lakritskolasåsen gör du så här: Koka ihop ingredienserna till såsen tills den blir tjock och mörk. Riv chokladen på ett grovt rivjärn och rosta i 180 grader i cirka 5-7 minuter. Titta noga på chokladen, den skall bara bli bärnstensfärgad och stel. När den är klar tar du ut den och låter den svalna och sedan bryter du den i mindre bitar.
Servera parfaiten med lakritskolasåsen, rostad choklad och röda bär, eventuellt en klick vispad grädde också om andan faller på. Självklart skålar du i Brachetto d´Aqui ett sött mjukt pärlande vin med toner av körsbär och hallon.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!
2 comments
Halleluja
😀 <3
Comments are closed.