Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Min Farbror Svens rotsakskaka går inte av för hackor.

by Anette Rosvall 2021/06/12
written by Anette Rosvall 2021/06/12
Skriv ut receptet
948

Min Farbror Sven är en begåvad textildesigner som gjort några av de vackraste tygmönster jag vet. Till exempel Tarantella som ni ser på bilden. Hans rotsakskaka kanske inte är jordens snyggaste men smaken går verkligen inte av för hackor. Det är som en variant på en ljus kladdkaka och när man har några små fjösiga halv mjuka morötter, palsternackor eller rödbetor i svalen och inte vet vad man ska göra med dem. Ja det är då, tar man fram det här receptet sen är det bara att baka och fika!

Farbror Svens rotsakskaka

Det här behöver du:

175 gram brynt smör
1 dl farinsocker
2 stora ägg
1,2 dl aprikosmarmelad
1 dl strödadlar
150 gram riven morötter
150 gram riven rotseller
1 citron, skal och saft
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker till dekoration

Gör så här:

Bryn hälften av smöret och blanda det sedan med ägg, socker, dadlar och marmelad. Rör ner rotsakerna, skal och saft av citron. Vänd sedan ner vtemjöl och bakpulver till en slät smet. Häll i en rund bröad form. Grädda i 40 minuter, kakan ska vara kladdig och saftig servera ljummen med vispad grädde och kanske några av säsongens bär.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
2 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Jordgubbsparfait Sval, krämig & helt underbar
Nästa inlägg
Pulledpork, syrad lök, chilimajo & slaw med rödkål och syrad lök!

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

2 comments

Inger Olsson 2021/06/14 - 15:08

Har hittat dig!
Ser att dina recept har det där extra ! Följer dig gärna.

Anette Rosvall 2021/06/21 - 11:12

Hej Inger! Välkommen hit, hoppas du hittar massor av gott som du vill prova 😀

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt