Det går alldeles utmärkt att tillaga din kyckling på grillen. Det tar lite tid så du behöver lite tålamod samt ett lock till din grill. Men tveka inte det blir smarrigt och du kan sedan använda den till lite av varje. Här kommer några smarriga tips som du kan använda din grillade kyckling till! OBS! använd en stektermometer så du vet när din kyckling är klar.
Rommarinerad kyckling med rom- och currysåsHel grillad kyckling med dragongrädde Foto Charlotte GawellKycking på burk
Grilla kyckling på grillen
Det här behöver du:
1 kyckling 1 citron 1 knippe rosmarin 3 hela vitlöksklyftor salt och svartpeppar på ytan
Gör så här:
Det här tar tid. Min kyckling grillade sakta i cirka 1 timme. Börja med att se till att din grillkol glöder härligt och fös sedan bort den från mitten. Detta kallas att grilla indirekt och gör att värmen kommer runtom istället för mitt på. Du slipper alltså en sotgrillad yta och en ofärdig kyckling. Gnugga in din pippi med salt och peppar. Dela citronen, skala vitlöken och dela den i mindre bitar. Tryck in citron, vitlök och örter i kycklingen och lägg den sedan på ditt grillgaller. Grilla gärna med lock på och vänd din kyckling lite då och då så den får färg runt om.
Har du en termometer så ska innertempen på låret vara någonstans mellan 72-80 grader. Annars kan du sticka en kniv i låret och när fågeln är färdiggrillad så är köttsaften som rinner ut helt klar.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!