Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Pilgrimsmussla på rostad morotskräm – en liten goding!

by Anette Rosvall 2024/11/15
written by Anette Rosvall 2024/11/15
Skriv ut receptet
559

Att först rosta morötter, göra en slät och smakrik kräm. Att sedan till perfektion steka en gyllene yta på pilgrimsmusslor. Att till sist lägga ihop dessa två godsaker på en sked, dekorera med lite dill och bjuda sina vänner på. Det kan jag lova är ett mycket lyckat koncept. Den här lilla godingen passar som en ammis – det vill säga en Amuse-bouche som är franska för att låta munnen njuta. Tro mig din mun kommer verkligen njuta, det gjorde verkligen min. Ja till den milda grad att mina ögon tårades. Det här var en av rätterna som jag bölade mig igenom på den middag med vänner jag berättat om tidigare. Ja, ni vet den med Karros heta räkor, Anna Antonias risotto med pilgrimsmusslor och Davids hummersoppa (recept på den kommer senare)

Jag lovar dig med handen på hjärtat att alla dessa fyra rätter passar som handen i handsken på vilket kalas som helst. Du får även lite goda dryckestips om du klickar på länkarna. Så prova vettja!

Risotto med pilgrimsmusslor
Karros heta räkor

Pilgrimsmussla på rostad morotskräm - en liten goding!

Portioner: 10

Det här behöver du:

2 stycken stora, skalade morötter
5 vitlöksklyftor, skalade
en liten skvätt citronsaft eller vinäger
cirka 0,5 dl vispgrädde
en klick smör
salt och svartpeppar efter smak
10 stycken stekta pilgrimsmusslor
dillkvistar till dekoration

Gör så här:

Baka morötter och vitlök mjuka i 185 grader. De ska bli lite rostade så ha tålamod. När de är mjuka och rostade så lägger du dem i mixern tillsammans med en skvätt grädde. Fyll inte på med allt på en gång utan skvätt på tills du har en slät kräm. Smaka av med syra, salt och svartpeppar.

Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Smaka av med salt och svartpeppar hetta upp en panna med lite olja. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida, släng ner en klick smör och ös musslorna med det smälta smöret.

Lägg upp krämen i skedar, vi har serveringsskedar på bilden men det går lika bra med andra vackra skedar du har hemma. Lägg den nystekta pilgrimsmusslan ovanpå morotskrämen, dekorera med en dillkvist.

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Rimmad torsk med skummig musselsås
Nästa inlägg
Cajsa Warg ett nytt pris som hyllar kokböcker!

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!