Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Fylld paprika i ugnen en klassiker

by Anette Rosvall 2024/11/04
written by Anette Rosvall 2024/11/04
Skriv ut receptet
489

Fylld paprika i ugn är en klassiker från 70-talet som jag tycker är värd en middag även nu. Den här varianten är lite upphottat och är publicerad i kokboken Din Matkasse som jag gjort tillsammans med Emma Hamberg. Våra paprikor fylldes med en blandning av ris, chorizo, majs och fetaost och serveras med en smarrig och kryddig tomatsås.

Självklart kan du göra på klassiskt vis också och använda köttfärs istället för chorizo, men du jag uppmanar dig å det bestämdaste att laga dessa godingar. Servera med en god grönsallad, en smarrig tomatsås och du, spela lite go 70-tals disco medan du lagar maten vettja! Varför inte redan ikväll?

Fylld paprika i ugnen

Det här behöver du:

4-6 paprikor (i olika färger)
300 g chorizokorv, finhackad
smör
1 gul lök, finhackad (stor)
4 dl kokt ris
2 msk tomatpuré
1 förp majskorn [ca 340 g]
1 dl vispgrädde
1-3 klyftor vitlök, pressade
salt
svartpeppar
1 dl fetaost
riven ost, till gratinering
4-8 skivor vitt bröd

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 200 grader och ta fram en ugnsform. Dela paprikorna på längden och rensa dem på insidan. Ställ dem som små skålar och rosta dem i cirka 15 minuter medan du gör fyllningen. Hacka och fräs korv, lök, vitlök och ris i omgångar och blanda sedan ihop med resterande ingredienserna. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Fördela fyllningen i paprikabåtarna och riv ordentligt med ost på toppen. Gratinera i cirka 20-30 minuter tills allt är ljuvligt gyllene. Servera med en god tomatsås, sallad och ljust bröd.

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Filé black & White med potatispuck och rödpang som passar.
Nästa inlägg
Vi hade en 80-tals middag med räkcocktail, porterstek och marängsuisse.

Du borde verkligen prova det här också!

Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås...

2025/11/17

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!