Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Cheesecake med allt. Mäktig, smakrik och riktigt snygg om du frågar mig.

by Anette Rosvall 2021/07/10
written by Anette Rosvall 2021/07/10
Skriv ut receptet
3,3K

Det här är en cheesecake som jag gjort så länge jag kan minnas och den här nästan allt. Den är mäktig så den räcker till många vänner. Den är rik på smak samt en riktigt snygging också med knaprig och smörig brun botten, krämig vit fyllning, plus ett lager fyllning till som gör att kakan blir helt slät. Toppa med de bär du gillar, som om det inte var nog så lägger man till ett extra lager med gele också så att bären glänser och håller sig längre. Den är vansinnigt god så alla blir glada, ett extra plus i kanten är att den faktiskt är att den bara blir godare om den får stå ett tag i kylskåpet och vänta.

Receptet har följt med mig länge och varit publicerat i bl a vår allra första kokbok med den modesta titeln ”The Ultimate Köksalmanacka” Den här varianten har goda hallon på toppen.

Try it! du kommer att gilla den.

Pink Dream Cheesecake

Portioner: 8-10 Prep Time: 40 minuter Cooking Time: 1 timme 30 minuter 1 timme 30 minuter

Det här behöver du:

Botten:
100 g smält smör
10 krossade digestivekex

Fyllning:
2 ägg
3 msk strösocker
400 g philadelphiaost
1/2 tsk vaniljsocker
200 g smält vit choklad

Topping:
2 dl crème fraiche
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker

Det röda på slutet:
180 g röd vinbärsgelé
1 liter hallon eller andra röda bär

Gör så här:

Blanda smör och digestivekex och tryck ut i en springform. Ställ bottnen kallt medan du gör fyllningen. Vispa ägg och socker pösigt och rör i alla andra ingredienser. Bred smeten över botten och grädda i ugnen i 175° i drygt 30 minuter. Låt svalna. Blanda nu ingredienserna till toppingen och bred ut över den avsvalnade kakan. Grädda i 175° i 5 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna helt – det här kan du göra i förväg dagen före partyt. Kakan blir bara godare om den får stå en dag eller två i kylen.

Minst en halvtimme före servering gör du det röda på slutet. Värm gelén tills den smälter. Lägg hallonen på den avsvalnade kakan i ett snyggt mönster eller bara huller om buller, as you please. Ta en sked och skopa försiktigt gelén över hallonen, så att den täcker de flesta bären. Låt gelén svalna och servera kakan. Som är både ljuvlig och snygg!

amerikans cheesecakeExpressenfyllninghallonkokbokmäktigMitt Kökrikröda bärThe Ultimate Köksalmanackatung
0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Somriga, blommiga småkakor för att alla goda ting är sju.
Nästa inlägg
Peaches & Cream… en paj med krämigfyllning, frasig botten och sötsyrliga persikobitar.

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!