Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Peaches & Cream… en paj med krämigfyllning, frasig botten och sötsyrliga persikobitar.

by Anette Rosvall 2021/07/11
written by Anette Rosvall 2021/07/11
Skriv ut receptet
824

Jag tycker att Peaches & Cream är både vackra ord samt goda smaker som passar fint ihop. I den här pajen finns både delarna, den är dessutom vacker som en dag. Den är lika god en sommardröm en paj med krämig och mjuk fyllning, frasig botten och sötsyrliga persikobitar som också får sällskap av goda jordgubbar. Gör, prova och njut!

Peaches & Cream pie

Det här behöver du:

Skal
115 gram rumsvarmt smör
3 msk socker
1 stor äggula
3 msk vispgrädde
3,5 dl mjöl

Fyllning
450 gram cream cheese
3 dl florsocker
cirka 1 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Topping
0,5 liter jordgubbar
6 dl tunt skivade persikor

Eventuellt några grovt hackade nötter av eget val.

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blörja med att göra pajskalet. Vispa smör och socker tills det blir krämigt och ljust. Tillsätt äggula, grädde och blanda väl. Sedan ska mjöl och salt vändas ner tills du har en deg. Kläm ut den i en pajform och låt ekipaget vänta i i kylen ett tag (gärna i 30 minuter)

Medan du väntar på detta kan du förbereda frukt och fyllning. Om du använder färska persikor vill vi ta bort skinnet. Så börja med att skära ett litet kryss på toppen av persikan och lägg hastigt ner dem i kokande vatten. När skinnet börjar krulla sig så tar du upp dem med en sked. Akta tassarna!

Skär sedan jordgubbar och persikor i fina skivor och blanda ihop fyllningen till ett härligt fluff. Ställ fyllning och frukt i kylen medan du bakar av pajdegen i 10 minuter.

Häll i fyllningen, strö över frukten och eventuella nötter. Baka av i 30 minuter. Låt svalna och låt sedan stå i kylen tills dagen därpå så alltihopa hinner stelna gött. Servera kall eller rumstempererad.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Cheesecake med allt. Mäktig, smakrik och riktigt snygg om du frågar mig.
Nästa inlägg
Läskande, fräsch och lagom sött – Peach Ice Tea – med eller utan alkohol

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt