Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Läskande, fräsch och lagom sött – Peach Ice Tea – med eller utan alkohol

by Anette Rosvall 2021/07/12
written by Anette Rosvall 2021/07/12
Skriv ut receptet
945

Häromdagen var det en kompis som sa till mig att sommaren både är lång och bred. Jag la genast till till varm och svettig, då tycker iallafall jag att det behövs något svalkande att dricka. Varför inte prova is-te? Att blanda sitt eget är lätt som en plätt och blir vansinnigt mycket godare än de där påsarna man hittar i livsmedelsaffären. Min variant är läskande fräsch, lagom söt och innehåller både persikosmak och en fräsch mintton. Passa på medan det fortfarande är varmt ute. När det blir svalare kan man också toppa med mörk rom, Men OBS! då bör ni hålla barnen borta från drickan!

Peach Ice Tea

Det här behöver du:

Peach Ice tea
1 liter kokande vatten
3 st teapåsar med svart te
4 dl löst packade myntablad
1 liter persikonektar
400 gram halvtinad citronsorbet
ca 1,5 dl rårörsocker (eller vanligt socker)
1 liter ginger lale
Några färska persikobitar och isbitar

 

Om ni vill kan ni skvätta ner lite mörk rom efter smak och tycke.

Gör så här:

Lägg ned tepåsar och mynta i det kokande vattnet och låt det koka med i ca 1 minut. Låt dra i cirka 10 minuter. Häll bort myntan och tepåsarna och blanda ihop te, citronsorbet, persikonektar, och söta med så mycket socker du vill. Låt det stå kallt och dra tills du skall servera punchen. Då blandar du i ginger ale och fruktsoda och dekorerar med isbitar och persikobitar. Läskande och gott!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Peaches & Cream… en paj med krämigfyllning, frasig botten och sötsyrliga persikobitar.
Nästa inlägg
Ett maffigt och gott bakverk. Tada! I give you Chocolateswirl cheesecake eller cheesecake med chokladsnurr.

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt