Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Ett maffigt och gott bakverk. Tada! I give you Chocolateswirl cheesecake eller cheesecake med chokladsnurr.

by Anette Rosvall 2021/07/13
written by Anette Rosvall 2021/07/13
Skriv ut receptet
1,2K

Jag vet att jag är lite tidigt ute för fruntimmersveckans baktips. Men jag tänker att det är bra att testa lite så våra damer får det allra bästa på sina namnsdagar. Här kommer ett maffigt och gott bakverk – I give you Chocolateswirl cheesecake eller cheesecake med chokladsnurr. Ett recept som jag publicerat i en av mina böcker för ett tag sedan. Den här cheesecaken har en syndigt mörk chokladig botten och en sidenmjuk fyllning som får en extra puff av den virvel av choklad man blandar in i krämen innan bakning.

Lycka till och smaklig spis!

Chocolate Swirl Cheesecake (eller cheesecake med chokladsnurr)

Det här behöver du:

Botten
100 gram smält smör
3,5 dl smulade chokladkex

Fyllning
800 gram philadelfiaost
2,5 dl strösocker
5 stora ägg (rumstempererade)
2 msk vispgrädde
1 msk vaniljsocker

Topping
4 msk vispgrädde
120 gram mörk choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 160 grader, smöra sedan en springform cirka 25 cm i diameter. Börja med att göra botten, blanda kexxmulor med smält smör. Tumma ut i springformen och grädda i cirka 10 minuter ta ut ur ugnen och låt svalna medan du gör fyllningen.

Vispa philadelfiaost mjukt och smidigt, tillsätt socker och ägg i omgångar tills det är krämigt. Tillsätt till sist grädde och vanilj. Skrapa i botten med en slickepott så att inget ligger oblandat i botten av skålen.

Gör nu toppingen, häll grädden i en kastrull och låt den koka upp, lägg i chokladen i små bitar och låg den sakta smälta, ställ åt sidan.

Häll fyllningen på botten och droppa chokladtoppingen skedvis över fyllningen. Dra till sist med en kniv så att chokladtoppingen åker ner i fyllningen i ett vackersnurrmönster.

Grädda i 1 timme, kika om kanterna är fasta och om mitten rör sig lite när du skakar formen. I så fall är kakan klar, låt den svalna i ugnen med luckan öppen. Sedan är det dags att plasta kakan och ställa den i kylen i minst 2 timmar. Servera rumstempad!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Läskande, fräsch och lagom sött – Peach Ice Tea – med eller utan alkohol
Nästa inlägg
Har nu förstått storheten med smashed burgers men även friterad kapris!

Du borde verkligen prova det här också!

Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås...

2025/11/17

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!