Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Äppelpaj med brynt smör och mandelkräm

by Anette Rosvall 2020/10/05
written by Anette Rosvall 2020/10/05

Jag fick en påse äpplen av en kollega, hittade en rulle mandelmassa i kylen och vips så kom jag på att det vore smarrig att blanda med brynt smör och mördeg. En paj såg dagens ljus och så här här gjorde jag!

Äppelpaj med brynt smör och mandelkräm

Anette Rosvall Jag fick en påse äpplen av en kollega, hittade en rulle mandelmassa i kylen och vips så kom jag på att det vore smarrig att blanda med brynt smör och mördeg. En paj såg dagens ljus och så här här gjorde jag! Recept Äppelpaj med brynt smör och mandelkräm European

Ingredients

Mördeg
200 gram kylskåpskallt smör
4 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning
6-8 äpplen, skalade och klyftade

Mandelkräm
200 gram mandelmassa, grovt riven
50 gram smält och brynt smör
1 dl muscovadosocker
1 citron, zest och saft

Instructions

Börja med göra mördegen, lägg mjölet i en skål och hyvla ner smöret i samma skål. Smula smöret i mjölet tills du har en grynig massa, ner med äggulan och fös ihop till en boll. Tumma ut mördegen i en springform och ställ den i kylen i minst en halvtimma.

Under tiden kan du fixa fyllningen. Riv mandelmassan grovt smält smöret  på låg värme tills det blir bärnstensfärgat och doftar nötigt. Blanda mandelmassa med smör samt övriga ingredienser till en slät kräm och ställ åt sidan ett tag.

Sätt ugnen på 200 grader och låt mördegen gå i cirka 10 minuter. Ta ut det och fyll det med mandelkrämen och sedan äppelklyftorna i ett fint mönster. Låt gå i ugnen i cirka 30 minuter tills krämen stelnat och äpplena blivit lite mjuka och tuggvänliga. Servera pajen ljummen med vispad grädde, vaniljkräm eller en kula glass.

Smaklig spis!

0 comment
1
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Nose to Tail, hantverkskunnande och matpassion.
next post
godbitar från Canada

You may also like

Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok,...

2021/01/25

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Som en italiensk mama bjuder jag pp långkok, en ragu bolognese på högrev.

    2021/01/25
  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top