Ja kanske är jag sist på bollen ibland oss matnördar. Men bättre sent än aldrig tänker jag. Igår kväll bjöd jag mina kids på Dan Dan nudlar och satan i gatan vad gott det var. Jag drack också ett glas Riesling till och ja, vad ska jag säga… Riesling och chilihet mat är som kaffe och kyssar alltså superbra! Exempel på några goda Rieslingviner med lite restsötma som passar finfint till kommer här:
Buljong
5 dl vatten
4 msk kycklingfond
1 dl av såsen (ovan)
100 gram färsk bladspenat
Servera med
4 portioner kokade nudlar (enligt paketet)
Den gröna delen av salladslöken
thaibasilika
torrostade jordnötter (hackade)
Gör så här:
Fräs färs, vitlök och chili i sesamoljan låt den få lite färg och sänk sedan värmen till låg. Strimla salladslöken och spar de finaste gröna delarna till garnering. Låt resten hoppa ner i pannan.
Lägg nu alla ingredienser till såsen i en skål och rör eller mixa den. Spar cirka 1 dl och häll resten i pannan med färsen och låt småputtra medan du kokar nudlarna enligt förpackningen.
Nu är det dags för att göra din buljong. Koka upp vatten, fond och tillsätt även 1 dl av såsen, vänd ner spenaten och håll det hela varmt tills alla delar är klara.
Dags för servering! Lägg några matskedar buljong i botten på varje tallrik, tillsätt nudlar och vänd runt dem i buljongen. På med färsröran och garnera med salladslök, thaibasilika och hackade nötter.
Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!