Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

En värmande god pumpasoppa med äpple på toppen.

by Anette Rosvall 2022/09/26
written by Anette Rosvall 2022/09/26
Skriv ut receptet
2,9K

Hösten är en ljuvlig tid med hög och klar luft och så är det lite lite mörkare så man kan tända ljus. Igår när jag gick min promenad så kände jag doften av äpplen. På min köksbänk står en fin liten pumpa och därför tänker jag bjuda på ett recept där både pumpa och äpple ingår. Vi kallar den pampig pumpasoppa och du kan göra den på vilken pumpa som helst. Så här kommer recpetet på värmande god soppa:


Pampig Pumpasoppa

Det här behöver du:

2 finhackade gula lökar
2 krossade vitlöksklyftor
1 skalad morot i bitar
4 cm riven ingefära
1 finhackad röd chili
1 kg skalad och rensad pumpa i kuber
1,5 liter kycklingbuljong
2 äpplen i små fina skivor kuber
bacon i små fina bitar
timjan (eller salvia färsk om det finns)
smör
salt och peppar

Gör så här:

Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i smör tills löken får lite färg. Nu får morots och pumpabitarna hoppa i , fräs runt och låt dem få lite smak av löken. Pytsa överbuljongen och koka saligheten tills morot och pumpa är mjuka, det tar ungefär 20 minuter. Fram med din mixer och mixa soppan tills den blir slät. Smaka av med salt och peppar. Nu får du fräsa tunna skivor av äpple i smör. Servera soppan med äppel- och baconbitar och en kvist timjan


0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Himmelsk god äppelpaj med brynt smör och mandelkräm
Nästa inlägg
Tarte tatin med en underbar kombination av frasig smördeg, seg karamell och friska äpplen.

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!