Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Gnistrande, glittrande Baked Alaska med apelsinsmak en riktig festdessert.

by Anette Rosvall 2020/12/27
written by Anette Rosvall 2020/12/27

En gammal goding som baked Alaska eller Glace au four som det så tjusigt hette när jag var barn. Är fortfarande riktigt smarrigt. Den här får lite extra piggt ping utav apelsin både i kakan och i fyllningen. För att göra efterrätten extra lyxig så fukta gärna kakan med lite apelsinlikör och sätt gnistrande tomtebloss i den vid servering.

Anette Rosvall En gammal goding som baked Alaska eller Glace au four som det så tjusigt hette när jag var barn. Är fortfarande riktigt smarrigt. Den här får lite extra piggt ping utav apelsin både i kakan och i fyllningen. För att göra efterrätten extra lyxig så fukta gärna kakan med lite apelsinlikör och sätt gnistrande tomtebloss i den vid servering. Recept Gnistrande, glittrande Baked Alaska med apelsinsmak en riktig festdessert. European

Ingredients

Kaka
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 krm bikarbonat
1 nypa salt
125 gram smör
2 dl strösocker
4 stora ägg
2 dl creme fraiche
2 apelsiner skal och saft

Maräng
6 st äggvitor
1 nypa salt
2 dl strösocker
2 dl ljust strösocker

Fyllning
2 dl hallonsylt
0,5 liter glass gärna apelsin eller chokladsmak
en liten skvätt apelsinsaft
en liten skvätt Cointreau

Instructions

Börja med att göra kakan, som måste vara helt kall innan du gör själva Alaskan. Smöra och bröa en avlång 1,5 liters form. Lägg gärna en bakplåtspapper i botten så blir det lättare att få ur kakan. Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Vipa smör och ägg i en annan tills det är fluffigt. Sikta ner mjölet och blända ner crème fraichen om vartannat tills du har en härlig tjock smet som du klickar ner i den avlånga brödformen. Låt sedan kakan gå i mitten av ugnen i 175 grader i cirka 55 minuter. Låt den svalna i 10 minuter i formen innan du vänder på härligheter och låter den kallna helt.

När kakan är kall, delar du den i tre delar. Lägg sedan sylt, glass och till sist sylt igen i mellan kaklagren. Ställ in kakan i frysen i minst 2 timmar. Precis innan servering, spritsar du pluppar över hela kakan, som du sedan bränner av med en brüleebrännare. Garnera gärna med tomtebloss!

0 comment
1
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Hurra snart är det nyår! Här hittar du mina tips på de allra bästa desserterna.
next post
Något gott att starta med? Här kommer tips på goda och festliga förrätter.

You may also like

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top