Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt
Anette Rosvall

Kokboksförfattare, kreatör, mat- & vinskribent,

  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Rostad blomkål från Tel Aviv

by Anette Rosvall 2021/01/04
written by Anette Rosvall 2021/01/04

Jag satt på en väldigt trevlig restaurang då kocken frågade om jag ville ha Tfon Abraxas. Jag tittade upp och mötte de vackraste ögon jag någonsin sett. De hade samma färg som en swimmingpool en vacker sommardag. Jag sa självklart Ja Tack och fick en makalöst god rostad blomkål som serverades med vitlökshumos och jag trodde jag hamnat i himmelen. Recpetet publicerade jag i min kokbok Tillsammans men nu finns det här också.

Rostad blomkål från Tel Aviv

Anette Rosvall Jag satt på en väldigt trevlig restaurang då kocken frågade om jag ville ha Tfon Abraxas. Jag tittade upp och mötte de vackraste ögon jag någonsin sett. De hade samma färg som en swimmingpool en vacker sommardag. Jag sa självklart Ja Tack och fick en makalöst god rostad blomkål som serverades med vitlökshumos och jag trodde jag hamnat i himmelen. Recpetet publicerade jag i min kokbok Tillsammans men nu finns det här också. Kokböcker blomkål, tahini, citron, rostad, vitlök, kikärtor European

Ingredients

1 stort blomkålshuvud
salt vatten så det täcker

en burk färdig hummus
1 msk tahinipasta
3 vitlöksklyftor
saften och skalet från 1 citron
2-3 dl olivolja
en liten skvätt honung
salt och svartpeppar
1 rejäl näve finhackad persilja

Instructions

Lägg blomkålshuvudet helt med täckblad och allt i en kastrull med väl saltat vatten. Låt huvudet koka i cirka 15 minuter och lägg det sedan upp och ner i ett durkslag för att rinna av ordentligt.

Under tiden du väntar gör du din kryddade hummus. Mixa alla ingredienser, smaka av med citron, salt och peppar samt eventuellt lite extra honung. Låt stå tills det är dags att servera.

Lägg nu blomkålshuvudet i ett paket utav aluminiumfolie, men fodra det först med ett vaxat bakplåtspapper, häll sakta och försiktigt över olivoljan, men bara så mycket att huvudet hinner ta in oljan. Salta ordentligt med fling- eller havssalt. Ställ nu in huvudet i ugnen på 225 grader, och ställ dig och titta. Här säger jag ingen tid utan du får själv se när ditt blomkålshuvud är klart. Det skall bli ganska rejält bränt på topparna samt med en gyllenbrun hård yta runtom.

Då är det mjukt och följsamt inuti och färdigt att ta ut. Lyft försiktigt upp hela huvudet med hjälp av bakplåtspappret, lägg det på en skärbräda. Riv bort bitar av blomkålen och doppa dem i vitlökshummos och fint hackad persilja.

2 comments
6
FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Potatisfondant med ljummen sallad på av selleri-, & rostad blomkål
next post
Mumsig marockansk pumpa & lammtagine

You may also like

Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

2021/01/22

Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning +...

2021/01/21

Pizza! Hemgjord eller take away?

2021/01/20

Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa,...

2021/01/19

Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara...

2021/01/18

Min godaste vaniljkaka är perfekt spröd och saftig...

2021/01/17

När rester blir bästa rätten. Mac n cheese...

2021/01/16

Jonas mosters bästa kaka.

2021/01/15

Korv med potatismos på planka

2021/01/14

Tänk hållbart och förädla råvaror i säsong

2021/01/12

2 comments

Jonas Larsson – Legenden 2020/01/24 - 20:18

Den ska jag fetgöra!

Anette Rosvall 2020/01/31 - 09:44

Har du gjort det än? 😀

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Egg Benedict extra vaganza till ditt härtegull.

    2021/01/22
  • Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

    2021/01/21
  • Pizza! Hemgjord eller take away?

    2021/01/20
  • Lyx en vanlig grå tråktisdag med grön ärtsoppa, bubbel och små lila blommor.

    2021/01/19
  • Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat jordgubbar jul kyckling kärlek kött köttfri måndag lax långkok midsommar ost paj party rabarber recept räkor smör smörgåstårta soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vardag vin vitt vin

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Radio/TV/Tidning

  • Vem vill inte ha hårda paket till jul? Än finns det tid.

    2020/12/18
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – Jag pratar på STAR FM

    2020/12/13
  • Jag vägrar en jul utan portvin och annat sött – Missa inte tipsen här eller på STAR FM.

    2020/12/04
  • Vi måste ju ändå snacka om glöggen tre goda glögg-tips på STAR FM.

    2020/11/27

Favoriter just nu!

Artikel om Öl och tunnbindning
Artikel om julbrygder
Artikel om hållbarhetsarbete i Kalifornien
Mat med kål
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top