Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Pulledpork, syrad lök, chilimajo & slaw med rödkål och syrad lök!

by Anette Rosvall 2021/06/12
written by Anette Rosvall 2021/06/12
Skriv ut receptet
3,K

Det finns så många goda varianter på burgare. Den här passar bra till när du har gott om tid. Du gör den liksom i omgångar. Hela huset kommer att dofta gott i ungefär två dagar. För burgaren har en fyllning av kryddigt, långsamt bakat fläskkött så kallad pulled pork, en stark och fluffig majonnäs och en variant på rödkåls-slaw med syrad lök. Självklart dricker vi smarrig öl till varför inte någon av dessa godingar. Smaklig spis!

  • Cuvée des Jacobins #10686
  • Alaryk Blanche #1121

Pulledpork, syrad lök, chilimajonäs och slaw med rödkål!

Det här behöver du:

4 personer
Rödkålsslaw med apelsin
300 gram rödkål, fint strimlat
1 apelsin i fileer

Syrad rödlök
1-3 rödlökar i tunna skivor
Ättikslag (1-2-3 lag)
1 dl socker
2 dl ättika
3 dl vatten
Koka ihop ingredienserna till lagen och dra kastrullen av spisen, lägg i de tunna lökskivorna och låt dem ligga där tills de svalnat. Den lök som blir över håller sig bra i kylskåpet i en burk med lock.
Dressing
3 msk vitvinsvinäger
2 msk apelsinsaft
1 msk dijonsenap
4 msk olivolja
salt och svartpeppar eftersmak

Chilimajonäs
2 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1 äggula
4-6 dl neutral olja
1 vitlöksklyfta
2 msk Heinz chilisås (eller annat märke)
2 tsk torkade chiliflakes
salt och peppar
samt en nypa cayennepeppar

Pulled pork
800 gram fläsk karre
Marinera över natten:
3 msk soya
2 dl julmust
4 krossade vitlöks klyftor
1 dl olja

Tillagning av själva burgaren
1 gul lök, i klyftor
2-4 vitlöks klyftor, krossade
2 msk pepparkakskryddor
1 msk röd paprika
0,5 dl muskovadosocker
1 dl Heintz chilisås

Gör så här:

Gör rödkåls-slaw så här: Strimla rödkålen fint och blanda sedan ihop alla ingredienser till dressingen. Massera in dressingen i rödkålsstrimlorna och vänd sedan ner apelsinbitarna. Smaka av med salt och peppar servera!

Gör Chilimajonäsen så här: Tänk först och främst på att alla ingredienser ska ha samma temperatur!
Vispa ihop senap, vinäger och äggulor i en skål. Droppa ner olja i en stråle och vispa kraftigt under tiden tills majonnäsen blir tjock och fluffig. Smaksätt med övriga ingredienser.

Så här gör du Pulled Pork och sedan själva burgaren! Sätt ugnen på 125 grader och ta fram en rejäl järngryta med lock som tål värme (jag får skruva loss knoppen från min gryta) Blanda ihop alla torra kryddor. Lägg löken och vitlöken i botten av grytan, lägg köttet ovanpå och kryddorna överst. Låt även lite av marinaden också hänga med ner. Ställ in grytan i ugnen i 4 timmar. Titta till grytan lite då och då, fyll på med lite varm buljong om det har kokat torrt. När 4 timmar har gått, lyfter du upp köttbitarna på en skärbräda och drar isär köttet med två gafflar – ”Pull your pork with a fork” – medan du håller på med detta, låter du det som är kvar av marinaden koka ned så att det blir tjockt och simmigt. Det tar lite olika tid beroende på hur mycket som är kvar. Ok vält ner köttfnaset i marinaden och rör om. Nu är det klart att servera som mellan ditt bröd dina ingredienser och kanske en god öl. Varför inte någon av dessa?

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Min Farbror Svens rotsakskaka går inte av för hackor.
Nästa inlägg
Snart är det midsommar! Hos mig innebär det sill, grill och jordgubbar.

Du borde verkligen prova det här också!

The only pain i need is Cham-pajn –...

2023/05/26

När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte...

2023/05/24

Var rädd om ogräset

2023/05/23

Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

2023/05/22

Bruna bananer och lite bedagad grädde.

2023/05/21

Med solen kommer lusten till de rosa vinerna.

2023/05/19

Rabarber, rabarber, rabarber och lite mangold

2023/05/13

Bra tips för tunnskivat på grillen!

2023/05/10

Det ska vara tunna skivor av flankstek på...

2023/05/09

Långa, korta, skruvade, platta, runda eller böjda. pasta...

2023/05/07

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • The only pain i need is Cham-pajn – men Pet Nat funkar också ibland!

    2023/05/26
  • När mamman i huset får bestämma – Chokladtarte med inlagda päron, ganache och kaffekola.

    2023/05/24
  • Var rädd om ogräset

    2023/05/23
  • Öl, dirty fries och en bra streamad serie.

    2023/05/22
  • Bruna bananer och lite bedagad grädde.

    2023/05/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans förrätt God Jul gott grilla grillat julmat kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt