Soixante Quince eller French 75 är om du frågar mig den perfekta fördrinken. Lite härligt bubblig, elegant med ganska hög syra. Men det bästa kanske ändå är att du kan förbereda allt innan dina gäster kommer. Koka en sockerlag och ställ in i kylen. Där stoppar du även in dina glas – för de ska också vara Iskalla. Så även Gin och bubbel, så exakt när din gäst känner sig välkommen och redo för sin drink så blandar du alla ingredienser och toppar sedan glaset med ett kallt och gott bubbligt vin. Varför inte någon av de två här nedanför?
Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut, 2009 #72474
Börja med att koka en sockerlag på 1 dl socker och 1 dl pressad citronsaft. När den är klar så blandar du alla ingredienser utom champagnen i en flaska. Vid serveringen skakar du flaskan med ginmix. Häll 8 cl i ett highballglas med is alternativt champagneglas. Toppa med champagnen och garnera med citronskal.