Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Mums! Grekisk sallad en blandning av syrligt, salt och lite sött…

by Anette Rosvall 2021/06/01
written by Anette Rosvall 2021/06/01
1,8K

På sommaren blir jag av någon underlig anledning alltid sugen på grekisk sallad. Jag tror att det är kombinationen av saltsyrlig ost, med de sötmogna tomaterna och stinget av rödvinsvinägern i vinägretten som gör det. Häromdagen när vi var och handlade till provlagning inför en middag så rasslade det ner en bit fetaost av den bästa sorten. Jag försöker i vanlig ordning verkligen vara ordentlig med kvaliteten på det jag köper. Grekland är tyvärr ganska dåliga på att inte använda antibiotika. Så både halloumi och feta därifrån bör användas med försiktighet för att världen ska kunna hålla de resistenta bakterierna stången. Men om man är noga med kvalisorten på osten så kan man ibland unna sig en grekisk sallad. Här kommer mitt recept på denna klassiker.

Grekisk sallad

Portioner: 2

Det här behöver du:

200 gram grönsallad av valfri sort (jag vill ha min krispig)
100 gram gurka i bitar
150 gram tomat 
50 gram stora vita bönor
10 kalla kokade eller stekta färskpotatisar
1 rödlök, tunt skivad
1 msk pesto
1 msk olja

Vinägrett
4 msk rödvinsvinäger
1 tsk honung
en nypa salt
en riven vitlöksklyfta
2 tsk torkad oregano
6 msk olivolja

Gör så här:

Dela potatisar och lägg dem i en skål tillsammans med bönorna och peston, skvätt över lite olja och smaksätt det hela med salt och svartpeppar. Ställ skålen åt sidan och skär dina grönsaker i lagom stora bitar. Dela upp alltsammans snyggt på två tallrikar. Skaka din vinägrett ordentligt och lägg sedan resten av ingredienserna på tallrikarna. Avsluta med en rejäl skvätt med dressing, lägg på osten och toppa med de tunna skivorna rödlök. 
MUMS!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Bubbligt vin och smörgåstårta tillsammans med Malin blir till en mycket bra måndag.
next post
Tänk franskt till fördrinken – soixante quince är den perfekta aperitifen.

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt