Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Soppa i bröd, värmande god och värd varenda sekund. Gör Zurek är min enkla uppmaning till dig!

by Anette Rosvall 2022/09/02
written by Anette Rosvall 2022/09/02
Skriv ut receptet
polen, soppa, bröd, öl, mat
10,3K

Gör Zurek är min enkla uppmaning till dig. I en bok som jag och Emmas gjort finns ett helt kapitel med mat i bröd. Ljuvliga bilder utav Jenny Grimsgård och smaskiga recept så klart… Den här polska soppan är en smula tidskrävande. Men jag lovar att den är god och värd ansträngningen. Du börjar med en surdegsbas.

Det här behöver du:

Surdegsbas
5 dl vatten
1 3/4 dl rågmjöl

Soppa
1 morot
4 potatisar
100 gram sidfläsk
en bit purjolök
lite smör
1,5 liter grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
100 gram rökt korv
mejram
salt och peppar
1 dl grädde

Till servering

Små runda eller ett stort runt bröd
4 hårdkokta ägg
färska örter

Gör så här:

Börja med surdegen, koka upp vattnet till 50 grader, låt det svalna en smula och rör sedan ner mjölet till en klumpfri smet. Häll ner i en glasburk med lock och låt stå framme i rumstemperatur i ett par dagar. Den ska bli sur!
När det luktar behagligt och basen är sur är det dags att fortsätta. Skala och skär dina tillbehör i lagom ätvänliga bitar. Fräs dem sedan i en ganska stor gryta. Häll ner buljongen och låt allt puttra småtrevligt i cirka 10 minuter. Efter detta ska surdegsbasen ner i grytan och få ett uppkok innan du fortsätter pytsa ner vitlök, korv och grädda. Smaka av med salt, peppar och mejram.

Servering. Ta fram bröden och skär av toppen ställ det i en djup tallrik, tänk hetvägg utan mandelmassa. För istället för mandelmassa ska detta bröd nu fyllas med soppa, hårdkokt ägg och lite vackert grönt.

Smaklig spis!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/


0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Något för dig som har massa äpplen kvar. Gör en chutney med äpple och Calvados.
Nästa inlägg
Har du hört talas om det smarta konceptet städvin?

Du borde verkligen prova det här också!

Mandarincurd, te och en smarrig kaka med tranbär

2023/04/23

Kommer aldrig mer att missa härliga kladdkakans dag!

2022/11/07

En vild, galen och läcker lasagne

2022/10/27

Afternoon tea med Anettes scones och smaskigt berry...

2022/09/19

Marsmallow Teacakes

2022/08/19

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

Red velvet cake eller röd sammets kaka, är...

2022/05/18

Alla goda ting är tre – apelsinsoppa!

2022/03/31

Getostgratinerad Borsjst

2022/03/21

En skiva av min kalaspaté på gott bröd...

2022/02/05

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Bröllop, student, jubileum eller bara en skön sommardag. Jordgubbar gör jobbet!

    2023/06/04
  • The only pain i need is Cham-pajn – men Spumpante, Prosecco och Franciacorta funkar också ibland!

    2023/06/02
  • Ännu mera pesto – men denna gång med ärtor

    2023/05/30
  • Kvinnlig färgring och rosa bubblor!

    2023/05/29
  • Den lenaste soppan du kan tänka dig görs på blomkål.

    2023/05/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär bär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 3

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt