Jag lyckades lägga vantarna på ett par burkar med Bonito del Norte från Ortis. Den bästa och samtidigt snällaste tonfisken du kan få tag på. Den lite dyrare men det är för att den spöfångas så inga delfiner eller andra stackars fiskar behöver sätta livet till för att du ska få äta tonfisk på burk. Jag började med att göra en supersmarrig tonfiskburgare (en som både min katt och jag gillar stenhårt. Men sedan knåpade jag ihop en vansinnigt god vit pizza. Till sist gjorde jag en pasta med kall tonfisksås som toppas med små goda körsbärstomater. Du hittar recepten på alltsammans här nedanför.

Jajamen så är det. Min katt gillar maten jag lagar. När jag inte kollar brukar han smyga sig fram på frukostbordet och norpa åt sig ostskivor från min morgonsmörgås. Men han är även förtjust i hamburgare som ni ser på bilden. Jag har några olika varianter på min hemsida… Men den som jag vill puffa för just idag är extra kattvänlig för den är gjord på tonfisk. Knaster hävdar bestämt med ett kraftfullt MEUW! att den är jättegod!
Burgare på tonfisk!

Snart är det ”fössta tossdan i mass” eller första torsdagen i mars om man inte pratar småländska. Då vankas det massipantåta eller marsipantårta dåra. Det är ju sedan gammalt. Min variant på sagda tårta är lite syrligare och lite mer färglad i allafall på insidan. Just till denna tårta använde jag ett vitt marsipantäcke. Fyllningen består av syrlig hallonkräm, och en citrongrädde randig av Lemon Curd. Som den lösningsorientera person jag är så nyper jag försiktigt ihop marsipanen i slutet. Då ser det ut som en liten kjol och man behöver inte bry sig om att marsipantäcket blir knöligt och sträcker sig fult över den fina kullen.
Marsipanrårta på mitt sätt