Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Tapas ett riktigt smart sätt att pimpa dina rester

by Anette Rosvall 2023/07/22
written by Anette Rosvall 2023/07/22
Skriv ut receptet
306

Kök från alla delar av världen har delikata smårätter. Jag kan tycka att det är det optimala sättet att pimpa mina rester. I Frankrike tar man lite skinka från gårdagen, den där biten korv som inte gick åt. Lägger upp en eller två bitar ost som ligger och skräpar, några frukter och en marmeladskvätt och så vips har man en ost och charkbricka. I Italien kallas det antipasto och kan bestå av friterade risbollar, mozzarella med tomat och en massa annat smarrigt. I Spanien säger de Tapas och jag dräglar främst över Pan con tomate. Ett vitlöks- och smörstekt bröd som får ett vackert täcke av riven tomatröra som kryddas med salt, peppar, vitlök och olivolja. Min variant räcker till 8 små smörgåsar eller 4 stora.

Pan con tomate

Portioner: 8

Det här behöver du:

4 stora skivor surdegsbröd
olivolja till stekpannan
vitlök, krossad
en klick smör

2 köttiga bifftomater
1-2 vitlöksklyftor, fint fint riven
salt
svartpeppar från kvarnen
4-6 msk olivolja (frisk och fräsch)
lite rivet citronskal
eventuellt en nypa socker
något snyggt grönt typ basilika eller timjan

Gör så här:

Börja med brödet, värm oljan bred sedan smör på båda sidorna av brödskivorna och lägg ner dem tillsammans med den krossade vitlöksklyftan. Låt dem sakta bli gyllenbruna på båda sidor. Lägg åt sidan!

Skölj dina tomater och riv dem på rivjärnet tills du bara har skalet kvar i handen. Ner med den finhackade vitlöken och smaka av med salt, peppar, olivolja och eventuellt en nypa socker.

Bred tomatröran på brödskivorna dekorera eventuellt med något smarrigt grönt!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Friterad kyckling på bröd med salsa verde.
Nästa inlägg
Jordgubbar passar inte bara i efterrätter!

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt