Den här lasagne har lite annorlunda smaker men OJ den är så god. Jag gjorde den till Svenskt kött för ett tag sedan och jag har använt lammfärs och poppat upp bechamelsåsen med fårost. Den sitter som en smäck tillsammans med Herr Lykkes monumentalt goda vitkålssallad med mormors dressing. Bara gör den… snabbt! Helst idag!
Eftersom det snart är påsk så puffar jag för lite andra av mina lammrätter också, för jag tycker att det är ett sånt bra kött. Här hittar du t ex en monumentalt god lammlägg med kål, en rätt med ytterfile med jordärtsskockor och fänkål, en lammtangine med pumpa och en mustig lammgryta. Lite vintips får du också!
Lamm, kål och en stor portion kärlek! Ytterfilé på lamm, sky, senpa och jordärsskockorTagine med pumpa och lammMustig lammgryta
1 pkt lasagneplattor 3 dl stark riven ost, bladad med 50 gram smulad fetaost en klick smör salt och svartpeppar
Gör så här:
Börja med att fräsa ingredienserna till köttfärssåsen i omgångar i smör och olja. Smaksätt med oregano, salt och peppar. När du har en god sås så ställ den åt sidan ett tag. Fortsätt med bechamelsåsen. Smält smör i en kastrull, dra av från spisen och rör ner vetemjölen med kraftiga visptag. Fyll nu på i omgångar med gräddmjölk och vispa till sist ner osten. Det kan få vara bitar kvar det är bara gott. Smaka av med salt och peppar. Nu ska vi bygga lasagne. Börja med sås i en ugnsfast form och fortsätt sedan, det sista lagret ska vara plattor och över det rejält med riven ost. Låt lasagnen gå i ugnen 200 grader i cirka 30 minuter. Men var noga med att titta på förpackningen för att se hur länge just dina plattor måste gå.