Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

mustig lammgryta

by Anette Rosvall 2020/09/29
written by Anette Rosvall 2020/09/29
2,K

På den här höstiga härliga bilden ser du en mustig marockansk lammtagine. Den serveras med med pärlcouscous, tabouli samt en liten skvätt yoghurt. Bilden är från ett jobb som jag gjorde till en av våra vinimportörer. Flaskan på bilden är deras men jag tänkte tipsa om ytterligare några viner som jag tycker passar till den här typen av mat.

Lammtagine med pärlcouscous och tabouli

Portioner: 4

Det här behöver du:

2 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
600 gram benfritt lammkött
en klick smör
en skvätt
1 pkt saffran
1 kryddmått kanel
1 ½ msk malda korianderfrön
1 tsk mortlad grön kardemumma
3 tsk harissapasta
1 ½ –2 tsk salt
150 g torkade aprikoser
1 dl russin
1 liter buljong
6 msk tomatpuré
3 dl pärlcouscous
svartpeppar från kvarnen

Tabouli
1 stor knippe bladpersilja
3 st färska och urkärnade tomater
2-3 gula lökar fint hackade
1 dl fint hackad färsk mynta
2 citroner
0,5 dl olivolja
salt

Till servering:
tabouli
yoghurt

Gör så här:

Hacka bladpersilja, tomat, silverlök och mynta fint. Blanda alla ingredienser med saften och skalet från citronerna och olivoljan. Smaksätt med salt och peppar. Servera grytan i en djup tallrik, toppa med tabouli, en klick yoghurt och gärna ljust bröd.

Skala och hacka lök och vitlök grovt, och skär sedan köttet i 2 cm stora tärningar. Börja med att värma kryddorna i en torr stekpanna. När det doftar underbart och kryddorna har fått lite yta drar du den från värmen. Ta nu fram din stora järngryta och häll ner en skvätt olja och en klick smör som du låter bli varmt. Bryn köttet i omgångar och sedan även lök och vitlök så de blir mjuka och följsamma. Ner med kryddor, lök, vitlök och resten av ingredienserna smaksätt och låt sedan gå i ugnen i 150 i 2 timmar, eller tills köttet är färdigt. (det skall vara mört och falla isär) Tillsätt under tiden mer vätska om det behövs. Krydda med rikligt med svartpeppar och toppa med hackad persilja.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

  • Barolo Tortoniano Michele Chiarlo Nr 90362
  • Château Bouscassé #2204
  • Seghesio #22562
  • Domaine du Clos de Sixte #92202

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Sommarminnen och beställningssortimentet!
next post
Nu vankas det oktoberfest!

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt