Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Har du sett Herr Kantarell?

by Anette Rosvall 2023/08/30
written by Anette Rosvall 2023/08/30
Skriv ut receptet
991

I helgen blev jag övertalad att följa med på en morgonpromenad! Jag som som för det mesta ligger och drar mig i sängen så länge som det bara går. Sedan helst äter frukost i samma säng och sedan somnar om, drog på mig stövlarna med glad min och traskade med bästa sällskapet ut i skogen. Det var fantastiskt skönt och avkopplande. Men inte nog med det! Jag fick träna mina svampögon och hittade till min stora lycka både gul kantarell och svart trattkantarell.

Jag serverade sedan mina gula skatter gräddstuvade tillsammans med en grillad lax och färskpotatis med dill, parmesan och smör. Det var alldeles underbart gott och jag njöt i stora drag. Just vid detta tillfälle drack jag vatten till maten men jag satt och tänkte på att det skulle sitta fint med ett glas vitt till. Varför inte någon av dessa godingar

Leitz Magic Mountain #70626
Bourgogne Aligoté Joseph Drouhin #5500
Tin Soldier Semillon #92449

Här får du även några andra goda grejor som du kan göra med det gula guldet:

Kantarellsmacka
Västerbottenspaj med kantareller
Oxfilé surf, turf & wood

Gräddstuvade kantareller

Portioner: 6

Det här behöver du:

5 dl kantareller
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
3 msk smör
2 dl vispgrädde
1 dl fint riven parmesanost
salt och svartpeppar från kvarnen
eventuellt fint hackad persilja eller dill.
Servera till vad som helst! MUMS!

Gör så här:

Rensa och dela dina kantareller i lika stora delar och lägg dem i en torr het panna. Låt nu svampen "tappa" sin vätska och sedan få tid till att suga upp den igen, där finns massor av smak och den vill man ha kvar i sin svamp. Under tiden finhackar du lök och vitlök. När svampen är torr igen slänger du i lök, vitlök och smör och låter alltsammans få färg. Sänk värmen och häll på grädden, låt det hela puttra tills grädden kokat ner rejält. Smaka av med salt och svartpeppar, när du är nöjd så vänder du ner parmesanost, fint hackad persilja eller dill.

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Fiskgratäng med två såser!
Nästa inlägg
Dags för kräftor, och alla goda tillbehör!

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!