Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Nu kan vi börja strössla med saffran! Vassego Saffranspasta med musslor och skaldjur

by Anette Rosvall 2024/12/03
written by Anette Rosvall 2024/12/03
Skriv ut receptet
489

I helgen bakade vi de allra första saffransstinna lussebullarna. För det är ju nu vi kan vi börja strössla med saffran. Men tänk på att förutom att saffran är så självklart gott i bakverk och sötsaker, så är det faktiskt också riktigt smarrigt att slänga ner i diverse maträtter. Jag skulle bli så glad om du till exempel ville prova mina spättarullader med saffranssås. Det är en rätt som faktiskt passar lika bra till vardag som till fest. Eller får jag fresta med röding med fänkål och saffran, en pasta med saffran och musslor eller en smarrig lite förrätt med torsk, rouille (som innehåller saffran) och parmesan!

Blev du sugen på något så hittar du som vanligt recepten här nedanför! Ho ho ho och så vidare.

Rökiga spättarullader med saffranssås
Röding med bakad fänkål
Torsk med rouille och parmesan

Saffranspasta med musslor och skaldjur

Portioner: 4

Det här behöver du:

1 kg blåmusslor
300 gram vanameiräkor
4 vitlöksklyftor, fint hackade
1 stor gul lök, fint hackad
1 frp saffran
1 röd chili
1 näve små körsbärtomater
1 knippe bladpersilja, fint hackad (spar stjälkarna till musslorna)
1 dl torrt vin
3 dl grädde

Musselkok
1 dl vitt vin
2 dl vatten
persiljestjälkarna
2 vitlöksklyftor

Gör så här:

Skölj och rensa musslorna, släng de som är öppna och trasiga. Skala och hacka lök och vitlök, fräs dem i olja och släng sedan ner tomater, chili, saffran och räkorna så de blir varma och goda innan du häller på vin och grädde och låter såsen puttra ett bra tag så den blir tjock och simmig.

Medan du väntar kokar pastan enligt förpackningen. När den är klar vänder du ner pastan i såsen. Nu är du snart klar!

Men de rensade musslorna behöver ett snabbt uppkok. Fräs vitlök och persilja i en kastrull och häll på vin och vatten, när det är riktigt varmt lägger du ner musslorna och låter dem koka i cirka 7 minuter. Lyft upp musslorna ur spadet med en hålslev och rensa bort de som inte öppnat sig. Toppa din pasta med musslor och servera!

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Jag hoppas du redan har börjat med glöggen!
Nästa inlägg
Vad sägs om scones med saffrans- och apelsinsmör

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Kan inte få nog av svalkande soppor –...

2025/06/16

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!