Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Röding, fänkål, saffran och gremolata satt som en smäck en helt vanlig söndag.

by Anette Rosvall 2022/11/06
written by Anette Rosvall 2022/11/06
Skriv ut receptet
778

Hittade en liten bit röding i min lokala affär och tänkte att den ska jag laga till mig själv på söndag. I vanliga fall brukar jag matcha fisk med mjuka, milda smaker som sockerärtor, champagnesmörsås, löjrom och fint kokad potatis till exempel. Men den här gången var jag sugen på att steka fisken så därför kunde jag klämma på lite extra med smakerna. Dessutom hade jag en fänkål som ropade på hantering i kylen. Resultatet blev inte så snyggt på bild men det var gott. Den smörstekta rödingen fick sällskap med fänkålsgratäng, gremolata och färdig saffransaioli (du kan så klart röra ihop din alldeles egna, men ibland är det skönt med genvägar). Det satt som en liten smäck på söndagskvällen, tända ljus och ett glas vitt vin passade finfint till.

Stekt röding, fänkålsgratäng, saffransaoili och gremolata

Portioner: 2

Det här behöver du:

400 gram rödingfilé

Fänkålsgratäng
1 stånd fänkål
1 frp mozzarella
1,5 dl grädde
1 dl fint riven parmesan
1 vitlöksklyfta, riven
salt och peppar från kvarnen

Snabb saffransaioli
1 dl färdig majonnäs
1 vitlöksklyfta, fint riven
0,5 gram saffran

Gremolata
1 kruka bladpersilja
1 vitklöksklyftor
zest från 0,5 citron
olivolja
salt och peppar

Gör så här:

Gremolatan gör du så här: hacka persiljan fint, riv citronskal och vitlök, blanda ihop med olja, ev lite citronsaft samt salt och peppar. Låt stå till serveringen.

Sedan är det dags för fänkålsgratängen. Dela fänkålen i 8 delar och koka dessa i cirka 15 minuter. Häll grädden och den rivna vitlöken i den ugnsfasta formen, smaka av grädden med salt och peppar. Lägg sedan fänkålsbitarna i formen och strö över mozzarella och parmesan. Gratinera i 225 grader i cirka 25 minuter eller tills du fått en gyllenbrun färg på osten.

Under tiden du väntar rör du ihop en saffransaioli

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Jag minns min födelsedagsmiddag med lammfilé provençal, gott vin och magiskt sällskap av svärmande tordyvlar.
Nästa inlägg
Kommer aldrig mer att missa härliga kladdkakans dag!

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt