Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Laxtartar på friterat rispapper…en liten munsbit att locka smaklökarna med

by Anette Rosvall 2021/12/30
written by Anette Rosvall 2021/12/30

I år ska jag fira nyår på ett lite annorlunda sätt. Jag ska för allra första gången bada i en isvak. Jag ser det lite som en rening inför nästa år. Sedan blir det bastu, grillning, middag och dans in på småtimmarna. Men nåde den som tafsar på maten och vinet. Det kommer alltid vara i fokus. Kanske kommer jag även detta år smaska på en laxtartar. Det är något av det godaste jag vet och passar så hiskeligt bra till champagne. Vill du också göra min asiatiska laxtartar och servera den på knaprigt friterat rispapper så hittar du receptet här nedanför. Men här finns även andra små aptitretare som är utomförträffliga att starta en middag med… lite amissar eller på franska Amuse bouche (nöje för munnen)…

Servera arancini speciale – frasiga friterade risbollar till din rostade soppa.
2 tuggor torsk, rouille & parmesan
Pilgrimsmusslor, blomkål & bryntsmör
Mumsig, len och smakfull Jordärtsskockssoppa
Pissaladier till nyår

Asiatisk laxtartar på friterat rispapper

Portioner: 8

Det här behöver du:

Laxtartar
300 gram lax, fint hackad
1 liten silverlök, finhackad (mildare i smaken)
100 gram skalade räkor, fint hackade
100 gram avocado, fint hackad
100 gram mango (jag använde fryst tärnad) fint hackad
0,5-2 fint hackade röda chilifrukter (du väljer exakt hur stark du vill ha din tartar)
några matskedar sesamolja
saften från 1/2 citron

Till servering
8 stycken rispapper
2 dl frityrolja
sesamfrön
chili majonnäs

Gör så här:

Hacka alla ingredienser fint och blanda dem försiktigt. Vänd ner chilin och smaka sedan av med lite salt, svartpeppar och citronsaft. Låt tartaren stå tills precis innan servering. Nu ska du fritera dina rispapper.

Hetta upp olja i en kastrull, för att veta om den är varm nog så släpper du ner en liten bit rispapper. När den puffar upp är oljan het nog.

Lägg nu försiktigt ner ett papper åt gången. De kommer att puffa upp vackert, plocka upp dem direkt och lägg dem på en ren hushållshanduk eller papper för att rinna av.

Precis innan servering delar du systerligt upp tartaren på rispappret, ringlar över chilimajonäs och sedan är det dag att smaska i sig det hela!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Poof, smack, boom! Öppna bubbliga drycker så korkarna smäller!
next post
Shakshouka till frukost, lunch, brunch eller vickning + lite om min bucketlist

You may also like

Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb &...

2022/07/05

Det komplexa landet i väster fyller år. Jag...

2022/07/02

Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

2022/06/26

Bjuder på en massa gott till midsommar.

2022/06/21

Alkoholfria drinkar till Magasin B

2022/06/21

Picknick i park – tips på vad du...

2022/06/19

Bookmaker toast – en väldigt smakfull rest-macka.

2022/06/16

Burrata med röd och stingig sallad säger ping...

2022/06/14

Grillad, fylld & uppbunden lax

2022/06/10

En smörgåstårta till!

2022/06/09

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Friterad avocado, chimichurri och salsa på jordgubb & rabarber.

    2022/07/05
  • Det komplexa landet i väster fyller år. Jag tipsar om artiklar om hållbar vinodling plus goda amerikanska recept.

    2022/07/02
  • Paj med cheesecaketäcke och jordgubbsfyllning.

    2022/06/26
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Bjuder på en massa gott till midsommar.

    2022/06/21

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon jordgubbar julmat kaka kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa sylt tips tårta vitt vin ägg

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Alkoholfria drinkar till Magasin B – nr 2

    2022/06/23
  • Alkoholfria drinkar till Magasin B

    2022/06/21
  • Smarrig meny till underbara Ingela.

    2022/05/22
  • När Cuba och Sydtyrolen möts i en grillad smörgås börjar änglarna sjunga.

    2022/05/16

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt