Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

by Anette Rosvall 2023/09/18
written by Anette Rosvall 2023/09/18
Skriv ut receptet
188

Förberedelser på ett kick och sedan kan du gå ut och vandra i skogen, vika in tvätt, städa hela huset eller varför inte bara ligga i soffan, läsa en god bok och kramas med din käraste. Det är alla saker som är nödvändiga och viktiga att ta tag i. Inte minst det senaste! Du hittar några varianter på sådant som lagar sig själv i ugnen också både fågel, fisk och mitt i mellan.

Fransk söndagskyckling med linser
Etiopien, recept, Dorowåt, kyckling, långkok
Doro wått etiopisk gryta
Fiskpudding med ärtor
och skirat smör
anette rosvall. recept, lamm, kål, brynt smör
Lammlägg med långsamt bakad kål
Lasagne med lamm och fårostbechamel
Albins högrev med selleri och lingon

Rostbiff med tillbehör i ugnen

Portioner: 6

Det här behöver du:

1,5 kg rostbiff
en klick smör
1,5 kg små delikatesspotatisar
3 hela vitlökar
en skvätt olja
200 gram körsbärstomater
en skvätt soja
salt och svartpeppar från kvarnen

Vitlökssmör
100 gram smör, rumsvarmt
3 stycken av del bakade vitlöksklyftorna
en näve persilja, finhackad
0,5 citron, skal och saft
salt och svartpeppar från kvarnen

Servera med
God sallad

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 125 grader. Under tiden fräser du rostbiffen lite snabbt på alla sidor i en stekpanna. När den har färg på alla sidor lägger du den i en ugnsform, låter smöret långsamt smälta pannan och häller det vänligt över steken. Skölj de små potatisarna och dela vitlöksklyftorna och lägg dem runtom. På med salt och peppar och skjuts in i ugnen.

Låt nu detta gå i cirka 60 minuter eller tills köttet har en innertemp på 56 till 60 grader (tempen är beroende på hur rosa du vill att ditt kött ska vara) Ta ut köttet och låt det vila en stund medan du fixar med resten.

Lägg körsbärstomaterna på ugnsplåten, ta upp 3-4 bakade vitlöksklyftor och ställ sedan tillbaka ugnsplåten i ugnen. Nu ska potatisen och tomaterna bli härligt frasiga i minst 30 minuter till.

Under tiden klämmer du ut innanmätet på vitlöken i en skål och vispar dem tillsammans med resten av ingredienserna till vitlökssmöret. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen.

När allt är klart är det bara att servera MUMS!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås
Nästa inlägg
Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Lämna gärna en kommentar Cancel Reply

Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt