Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

by Anette Rosvall 2023/09/18
written by Anette Rosvall 2023/09/18
Skriv ut receptet
1,5K

Förberedelser på ett kick och sedan kan du gå ut och vandra i skogen, vika in tvätt, städa hela huset eller varför inte bara ligga i soffan, läsa en god bok och kramas med din käraste. Det är alla saker som är nödvändiga och viktiga att ta tag i. Inte minst det senaste! Du hittar några varianter på sådant som lagar sig själv i ugnen också både fågel, fisk och mitt i mellan.

Fransk söndagskyckling med linser
Etiopien, recept, Dorowåt, kyckling, långkok
Doro wått etiopisk gryta
Fiskpudding med ärtor
och skirat smör
anette rosvall. recept, lamm, kål, brynt smör
Lammlägg med långsamt bakad kål
Lasagne med lamm och fårostbechamel
Albins högrev med selleri och lingon

Rostbiff med tillbehör i ugnen

Portioner: 6

Det här behöver du:

1,5 kg rostbiff
en klick smör
1,5 kg små delikatesspotatisar
3 hela vitlökar
en skvätt olja
200 gram körsbärstomater
en skvätt soja
salt och svartpeppar från kvarnen

Vitlökssmör
100 gram smör, rumsvarmt
3 stycken av del bakade vitlöksklyftorna
en näve persilja, finhackad
0,5 citron, skal och saft
salt och svartpeppar från kvarnen

Servera med
God sallad

Gör så här:

Börja med att sätta ugnen på 125 grader. Under tiden fräser du rostbiffen lite snabbt på alla sidor i en stekpanna. När den har färg på alla sidor lägger du den i en ugnsform, låter smöret långsamt smälta pannan och häller det vänligt över steken. Skölj de små potatisarna och dela vitlöksklyftorna och lägg dem runtom. På med salt och peppar och skjuts in i ugnen.

Låt nu detta gå i cirka 60 minuter eller tills köttet har en innertemp på 56 till 60 grader (tempen är beroende på hur rosa du vill att ditt kött ska vara) Ta ut köttet och låt det vila en stund medan du fixar med resten.

Lägg körsbärstomaterna på ugnsplåten, ta upp 3-4 bakade vitlöksklyftor och ställ sedan tillbaka ugnsplåten i ugnen. Nu ska potatisen och tomaterna bli härligt frasiga i minst 30 minuter till.

Under tiden klämmer du ut innanmätet på vitlöken i en skål och vispar dem tillsammans med resten av ingredienserna till vitlökssmöret. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen.

När allt är klart är det bara att servera MUMS!

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås
Nästa inlägg
Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!