Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

by Anette Rosvall 2023/09/20
written by Anette Rosvall 2023/09/20
Skriv ut receptet
927

Här på min hemsida har jag har en hel del recept på just rödbetor och get- eller fårost. Det är liksom som om de två hör ihop som kärlek och kyssar. Och när man tänker efter så har jag en sån hiskelig tur för i min killes trädgård växer det rödbetor och av honom får jag både kärlek och kyssar. HURRA! Du som inte har en trädgård full med rödbetor kan också vara glad. För det finns goda svenska rödbetor i affären. Varför inte prova någon av mina rödbetsrecept till exempel en rödbetsgravad lax, en choklad- och rödbetskaka, en smarrig rödbetstartar, en ljuvlig rödbetsrisotto samt en getostcheesecake. Alla supergoda recept dessutom bjuder jag på en makalöst god getostgratinerade borjst. Den hittar du här nedanför!

Rödbetsgravad lax med jalapenomao och krispig gruka
Choklad- och rödbetskaka
Rödbetstartar med getostkräm
Rödbetsrisotto med topping
Rödbetscheesecake, recept, dessert, kokbok, Anette Rosvall
Getostcheesecake med inlagda rödbetor Foto: Charlotte Gawell
kokbok, billig fest, rödbetssoppa, getost, soppa
Getostgratinerad rödbetssoppa

Getostgratinerad borjst (rödbetssoppa)

Portioner: 4

Det här behöver du:

Till soppan
2 gula lökar
6-7 råa rödbetor (0,5 kg)
2 vitlöksklyftor
2 morötter
4 potatisar
cirka 400 gram vitkål
en klick smör
1,5 liter vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
rödvinsvinäger efter smak
salt och svartpeppar

Till servering
200 gram getost i skivor
valnötter
flytande honung
timjan

Gör så här:

Skala och hacka alla rotsaker, lök och kål fint. Fräs allt i omgångar i smör och olja i en stor soppkastrull. När allt fått lite härlig stekyta häller du på buljongen och smakar sedan av med salt, peppar och vinäger. Låt soppan koka i cirka 20 minuter, eller tills grönsakerna är mjuka med tuggmotstånd.

Medan du väntar skär du din getost i fina skivor. När soppan är klar häller du upp den i portionsskålar som tål ugnsvärme. Eller så plockar du upp din lilla brännare. Delar systerligt upp getosten per portion och bränner av eller gratinerar den på grillelementet i ugnen. Bara till den fått lite fin yta. Innan servering är det smaskigt att toppa med lite honung, valnötter, timjan, svartpeppar från kvarnen och en nypa flingsalt. Smaklig spis!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.
Nästa inlägg
Fläskkotletter i djävulstomater

Du borde verkligen prova det här också!

Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

2025/11/12

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!