Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Risotto röd som kärleken serverad med ljummen vintersallad och topping

by Anette Rosvall 2022/11/29
written by Anette Rosvall 2022/11/29

Röd som kärleken är denna risotto och färgen kommer från rivna rödbetor. Till detta röda mästerverk serverar vi en ljummen vintersallad som toppas av frasiga bitar av isterband och krämig chevre. Jag vågar redan nu säga att om du bjuder på detta kommer du att få stående ovationer av dina middagsgäster. Den här sortens av mat där det animaliska får en biroll kallas flexitarian-mat och det här är ett av de recept som jag gjorde till Svenskt Kött för ett tag sedan.

Röd risotto, ljummen vintersallad m topping

Det här behöver du:

Ristotton
2 st skalade och finhackade vitlöksklyftor
1 finhackad gul lök
300 gram färska skalade och rivna rödbetor
4 dl risottoris
0,5 dl vermouth eller torrt vitt vin
12 dl ljummen buljong
minst 1 dl riven parmesanost
smör
salt och peppar

Ljummen vintersallad med isterband
2 stycken purjolökar
hericots verts
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
cirka 100 gram smulig chevre
120 gram isterband
Salt och peppar

Gör så här:

Skala och riv rödbetorna (om du vill vara snygg om händerna, så sätt på dig ett par plasthandskar, rödbetorna färgar) och finhacka lök och vitlök. Smält smöret i pannan och lägg i lök, vitlök och rödbetor tills de har mjuknat men inte fått färg. Lägg i ytterligare en liten klick smör till och låt det smälta, nu i med riset och låt det bli blankt utav smöret. När allt ris är blankt och rött så häller du på vermouthen, låt den ånga ur helt så att alkoholen försvinner vi vill bara ha den goda syran. Sänk nu värmen till ganska låg, det skall bara småputtra. Häll på lite buljong i taget och rör om hela tiden. När buljongen är slut bör riset vara spänstigt men utan kärna, drag pannan åt sidan,och gör den ljumna vintersalladen. Precis innan servering, lägger du i en liten knopp smör i din risotto och blandar ner den rivna parmesanosten.

Börja med att ta av skinnet på dina isterband och smula köttet i mindre bitar. Stek dessa frasiga i en het panna utan fett. Lägg sedan köttet på papper för att torka av. Under tiden skär du ett snitt i purjon och sköljer den ordentligt. Dela den sedan så att bitarna är lika långa som de gröna bönorna är. Skär dessa sedan i strimlor. Skär även löken i fina, fina skivor och lägg sedan alltsamman i stekpannan och låt det bli ljummet droppa på rödvinsvinäger, smaka av med salt och peppar. Toppa sedan din sallad med de små fina isterbandsbitarna och den smulade chevren.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Julstjärnor, saffran, advenststaken, glögg och en massa tända ljus.
next post
Tittade på film, drack vin och tänkte tillbaka till Alba…

You may also like

Semla nummer två är vuxen med smak av...

2023/01/26

Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en...

2023/01/25

Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

2023/01/21

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna...

2023/01/13

Tid för citrus – Gör en chokladkaka med...

2023/01/11

Pecanpie en paj från USA som smakar smörkola...

2023/01/05

Rafsa runt i ditt kylskåp och skapa härligheter...

2023/01/04

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

    2023/01/27
  • Semla nummer två är vuxen med smak av espresso, kakao och konjak.

    2023/01/26
  • Morsans mumsiga mjuka pepparkaka med lingon – en favorit!

    2023/01/25
  • Pimpa din rostbiff i en gudomlig marinad!

    2023/01/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips tävling tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13
  • Ostkaka a la Creme Catalana med citrussallad en lyxig och delikat dessert

    2022/11/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt