Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Fransk söndagskyckling

by Anette Rosvall 2020/05/14
written by Anette Rosvall 2020/05/14
1,1K

Den här pippin får sällskap av klassiska franska råvaror som senap från Dijon, franska linser, massor av vitlök, lök. I glaset häller vi mulligt smakrikt rött vin. Det kan faktiskt inte bli något annat än supergott.

Här kan man bjuda på en så kallad Super Tuscan. Le Volte dell’Ornellaia Nr 32472 för 179kr är just från Ornellaia som använder Bordeaux druvor som komplement till lokala Sangiovesedruvan. Det ger en fyllig och nyanserad smak och doft. Toner av örtig salvia, fruktiga mörka plommon och svarta vinbär. Samt en fyllig mörk choklad.

Eller så slår man till med en lite stramare fransos från Bordeaux. Lyxig drickglädje som i vanliga fall kostar skjortan och halva armen. Men det räds inte det finns alternativ. Mouton Cadet Vintage Edition Nr 70506 för 149 kr. Bjuder på blåa bär, klassiska cederträ-toner samt kakao och kaffe.

Tips! Om du är osäker på att kycklingen är genomstek. Stick den i lårbenen, om köttsaften är klar så är även fågeln det.

Fransk söndagskyckling med linser och dijonsenap

Det här behöver du:

1 hel kyckling
2 stycken purjolökar
6 stycken vitlöksklyftor
smör
olja
1 burk soltorkade tomater i olja (cirka 200 gr)
3,5 dl belugalinser (eller annan sorts linser)
6 dl kycklingbuljong
2 dl rödvin

Dijonglace
4 vitlökklyftor
1 msk torkad timjan
1 msk torkad dragon
1 msk torkad rosmarin
0,5 dl dijonsenap
en skvätt olivolja
0,25 dl honung (gärna lavendelhonung)

 

Gör så här:

Börja med att mixa ingredienserna till glacen, och massera sedan in den i kycklingen. Sedan tar vi tag i resterande ingredienser. Skölj purjon, skala och skiva den, samt resterande löksorter. Finstrimla de soltorkade tomaterna. Blanda nu de olika löksorterna med de strimlade tomaterna och linserna. Lägg i botten på ett stekfat, ös på med vätskan och lägg sedan kycklingen på toppen.

Täck med ett aluminumfolie i 45 minuter i 175 grader och låt sedan gå resterande tid utan täckning i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen är helt färdiggrillad och har en fin yta. Servera med en grönsallad och ett gott surdegsbröd.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Majskolvar med chilismör
next post
Rosa bubblor igen!

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt