Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Fransk söndagskyckling

by Anette Rosvall 2020/05/14
written by Anette Rosvall 2020/05/14
Skriv ut receptet
1,3K

Den här pippin får sällskap av klassiska franska råvaror som senap från Dijon, franska linser, massor av vitlök, lök. I glaset häller vi mulligt smakrikt rött vin. Det kan faktiskt inte bli något annat än supergott.

Här kan man bjuda på en så kallad Super Tuscan. Le Volte dell’Ornellaia Nr 32472 för 179kr är just från Ornellaia som använder Bordeaux druvor som komplement till lokala Sangiovesedruvan. Det ger en fyllig och nyanserad smak och doft. Toner av örtig salvia, fruktiga mörka plommon och svarta vinbär. Samt en fyllig mörk choklad.

Eller så slår man till med en lite stramare fransos från Bordeaux. Lyxig drickglädje som i vanliga fall kostar skjortan och halva armen. Men det räds inte det finns alternativ. Mouton Cadet Vintage Edition Nr 70506 för 149 kr. Bjuder på blåa bär, klassiska cederträ-toner samt kakao och kaffe.

Tips! Om du är osäker på att kycklingen är genomstek. Stick den i lårbenen, om köttsaften är klar så är även fågeln det.

Fransk söndagskyckling med linser och dijonsenap

Det här behöver du:

1 hel kyckling
2 stycken purjolökar
6 stycken vitlöksklyftor
smör
olja
1 burk soltorkade tomater i olja (cirka 200 gr)
3,5 dl belugalinser (eller annan sorts linser)
6 dl kycklingbuljong
2 dl rödvin

Dijonglace
4 vitlökklyftor
1 msk torkad timjan
1 msk torkad dragon
1 msk torkad rosmarin
0,5 dl dijonsenap
en skvätt olivolja
0,25 dl honung (gärna lavendelhonung)

 

Gör så här:

Börja med att mixa ingredienserna till glacen, och massera sedan in den i kycklingen. Sedan tar vi tag i resterande ingredienser. Skölj purjon, skala och skiva den, samt resterande löksorter. Finstrimla de soltorkade tomaterna. Blanda nu de olika löksorterna med de strimlade tomaterna och linserna. Lägg i botten på ett stekfat, ös på med vätskan och lägg sedan kycklingen på toppen.

Täck med ett aluminumfolie i 45 minuter i 175 grader och låt sedan gå resterande tid utan täckning i ytterligare 20 minuter eller tills kycklingen är helt färdiggrillad och har en fin yta. Servera med en grönsallad och ett gott surdegsbröd.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Majskolvar med chilismör
Nästa inlägg
Rosa bubblor igen!

Du borde verkligen prova det här också!

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

3 varianter på Inlagd gurka – till smörgås,...

2023/09/13

Filopaj med spenat, fetaost, vitlöksyoghurt och små gulliga...

2023/09/11

Goda vita vintips till höstens rätter och en...

2023/09/07

Röda viner till höstens goda grytor och stekar...

2023/09/06

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22
  • Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och kyssar.

    2023/09/20
  • Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

    2023/09/18
  • Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

    2023/09/16
  • Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt och chutney

    2023/09/15

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt