Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Sommaren är här och grillröken ligger tät över Sverige.

by Anette Rosvall 2024/05/21
written by Anette Rosvall 2024/05/21
Skriv ut receptet
815

Nu är äntligen värmen och sommaren är här och grillröken ligger tät över Sverige. Jag gillar att laga mat ute och slänger både kött, fågel, fisk, grönsaker och frukt på grillen. Sedan är ju frågan vad man häller i glaset. Här kommer några bra tips på recept och dryck som jag tycker passar bra ihop. Jag börjar med grillade stenfrukter med pigg färskostkräm till en muscato. Grillad fisk med fänkål och citronsmör till en Pinot Griogio från Masi, Spett med yoghurtmarinerat kött och grönsaker till ett fräscht rosevin från Portugal. Grillad majskolv, grillad flankstek med chimichurri och en Pinotage från Sydafrika.

Du hittar också ett recept på en smarrig sötpotatissallad med fetaost och fint hackad gräslök. Den passar gott med ett Gruner Veltliener från Österrike. Vad säger du? Låter det gott och du! Vad grillar du helst nu på sommaren?

Grillade aprikoser och persikor
Sobrero Moscato d´Asti
Grillad fisk med fänkål och citronsmör
Spett på aubergine och fläsk
Grillad flankstek med chimichurri

Anettes grillade sötpotatissallad med fetaost (funkar fint till grillad kyckling)

Portioner: 4

Det här behöver du:

4 sötpotatisar, skalad och skuren i kuber (cirka 1,5 x 1,5 cm)
1 pkt fetaost, ekologisk
1-2 röda chilifrukter, fint hackade
0,5 kruka gräslök, fint hackad
1 hel vitlök, delad på hälften
0,5 citron, saft och skal
salt, svartpeppar och en skvätt olja  

 

Gör så här:

Så här gör du! Bred ut ett ark grillfolie och lägg sötpotatiskuberna där. Lägg även vitlöken på foliet. Skvätt över olja och krydda med salt, peppar och citronsaft/skal. Vik ihop och lägg på grillen - om glöden är optimal så tar det cirka 20 minuter innan det är klart för fortsättningen. Öppna foliepaketet - försiktigt så du inte bränner dig. Kläm ut den grillade, mjuka vilöken över potatisen, strö över fetaost och fint hackad gräslök. Smaka av med salt och svartpeppar och eventuellt lite extra citronsaft. Den här salladen passar fint till grillad fågel och grillat kött, men passar även fint som en egen rätt.

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Det är rabarbertider! Jag jublar och bjuder på rabarber-bars och en massa annat gott!
Nästa inlägg
Potatis i tusen lager eller Pommes mille feuille

Du borde verkligen prova det här också!

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

2025/07/08

Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

2025/07/07

Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

2025/07/03

Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk...

2025/07/02

Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter –...

2025/06/30

Vädret kräver lite varma soppor också!

2025/06/26

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Firar med bubblor och små briocher

2025/06/24

Vaska inte kaffet! Nej gör istället Islatte istället

2025/06/23

Nu kommer värmen snart dags för fläder, rabarber...

2025/06/17

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!