Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Koka i mjölk, grilla och servera majskolvarna med kräm på brynt smör och parmesan

by Anette Rosvall 2021/05/22
written by Anette Rosvall 2021/05/22
1,3K

Att grilla majskolvar är riktigt, riktigt gott. Tillbehören kan göras enkla. Klutta på orimligt mycket extrasaltat smör som sakta smälter och du är i hamn. Man kan också riva citronskal, finhacka chili och sallladslök i sitt smör, ja det där som sakta smälter alltså. Men vill du istället höra änglar sjunga och känna dina smaklökar dansa tango i munnen. Då bör lägga ner lite mer tid och till exempel göra denna kräm på brynt smör och parmesan. Och du koka majsen i mjölk en stund innan grillningen. –”Varför? kanske du frågar. –”Bara gör det! svarar jag på den frågan och pekar bestämt med rak arm mot spis och kastrull!

Grillade majskolvar med kräm på brynt smör och parmesan

Det här behöver du:

4 personer

4 stycken färska majskolvar med blad

Kräm på brynt smör och parmesan
1 dl crème fraiche
rivet skal av en citron
0,5 dl fint riven parmesan
2 tsk dijonsenap
3 msk vitvins vinäger
50 gram brynt smält smör (avsvalnat)

Dekorera med något fräscht och grönt, t ex finhackad persilja.

Gör så här:

Börja med krämen så den kan stå och smaka till sig lite granna. Mixa alla ingredienser utom smöret och häll sedan i det smälta smöret i en tunn stråle medan du fortsätter mixa/vispa. Smaka av med salt och vitpeppar, plasta in skålen och ställ kallt tills dina majskolvar är färdiga.

Rensa bort trådar och blad koka sedan majskolvarna i väl saltad mjölk. Mjölkproteinet gör majsen extra söt och god. När de kokat klart (brukar ta cirka 20 - 30 minuter) Så slöng dem på grilla i cirka 10 minuter servera sedan med krämen samt massor av extra riven parmesan över.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Min devis lyder som följer… Life is uncertain eat dessert first.
next post
Min paj med citroncurd och blåbär är plättlätt att göra men nästan ännu lättare att äta.

You may also like

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Något av det mysigaste jag vet…

2023/02/23

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10
  • Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

    2023/03/08

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt