Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Min devis lyder som följer… Life is uncertain eat dessert first.

by Anette Rosvall 2021/05/21
written by Anette Rosvall 2021/05/21
615

Här om dagen pratade jag om ditten och datten med en vän. Han berättade bland annat att hans föräldrar aldrig någonsin öppnade en flaska champagne om det inte var ett rejält jubileum. De liksom sparade på det goda och mysiga, för de ville inte slösa på det för tänk om firandet inte var tillräckligt stort. Jag tänker helt tvärtom och mitt bästa ordspråk – som jag eventuellt kommer att tatuera någonstans på min kropp – är ”Life is uncertain, eat dessert first.” Med det menar jag att man alltid ska försöka göra det skojiga först. För tänk om det sista man gjorde i sitt liv var något skittråkigt!

Så här kommer först en fråga, sedan en påminnelse och allra sist några tips. Hur länge sedan var det du gjorde det där lilla speciella för någon du tycker om? Din partner, en bästis, en arbetskamrat, morsan, farsan, syrran eller för all del för dig själv? Jag tror nämligen att sättet vännens föräldrar funderar på är ganska vanligt och att vi är alldeles för dåliga på att puffa och vara snälla med varandra utan anledning. Så släpp sargen och gulla med någon nu! Här kommer några bra och faktiskt ganska enkla tips på vad man kan göra för att få sin nästa på riktigt gott humör.

Det enklaste är nog ändå att skicka ett fint SMS meddelande eller slå en signal och säga… Du är underbar och jag är glad att du finns i mitt liv. Låt din samtalspartner få all tid, fråga och var intresserad av det hen berättar. Lägg undan era mobiler och spela sällskapsspel eller bjud upp och dansa i köket till hens favoritmusik. Jag som är en feeder av rang går så klart igång på att laga och bjuda på mat och dryck. Att fundera ut en måltid som jag vet att min nästa tycker mycket om. Ha picknick på vardagsrumsgolvet med god plockmat och smarrigt vin. Men vet du det räcker gott att bjuda på en kopp kaffe också. Här kommer iallafall några goda viner som jag tycker att man kan bjuda på.

Deutz Sakura Rosé är en ljust rosa, blommig, romantisk och alldeles underbar champagne som finns under en period i beställningssortimentet. Pomologik Aroma en smarrig äppelmust med låg alkholhalt samt en kavalkad av smaker, allt från röda äpplen, smöriga kex och nötter till lite apelsin. Min Natura Pinot Noir är en lökskalsfärgad, ekologisk torr, balanserad och frisk cava. Elegant frukt med inslag av grapefrukt, rabarber och röda vinbär.

  • Deutz Sakura Rosé #75133
  • Pomologik Aroma #80332
  • MIM Natura Pinot Noir
    Brut Reserva Rosé #77716
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Kupor formade som Antoinettes bröst eller glas med lovehandles. Vad ska man välja?
next post
Koka i mjölk, grilla och servera majskolvarna med kräm på brynt smör och parmesan

You may also like

Du måste prova att baka Monikas limpa!

2023/04/01

Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad...

2023/03/31

Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans...

2023/03/29

Riesling kommer i massor av olika färger och...

2023/03/27

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/26

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Du måste prova att baka Monikas limpa!

    2023/04/01
  • Fredag med guldkant = Sauce Diane, syrlig tomatsallad och ett smackedäng rödpang

    2023/03/31
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Salig åminnelse – Jag tror jag lagar svärmorsans Pascha i påsk.

    2023/03/29
  • Riesling kommer i massor av olika färger och smaker.

    2023/03/27

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt