Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Kupor formade som Antoinettes bröst eller glas med lovehandles. Vad ska man välja?

by Anette Rosvall 2021/05/18
written by Anette Rosvall 2021/05/18
663

Jag kan ju tycka att det känns lite coolt och avspänt att sippa på rödpang ur ett gammalt durelexglas – samtidigt som man håller en cigg i tassen – lite som James Dean. Men så är jag ju också en liten skitnödig snobb när det gäller mat och dryck. Som absolut tror på att glaset påverkar både smak och doft på det jag dricker. Men frågan är om allt sitter ”in my mind” eller om det faktiskt finns bevis på att saker och ting händer med drycken i olika behållare. Vi kan iallafall direkt konstatera att utvecklingen i glasvärlden är rejäl. Jag minns mammas och pappas gröna små runda rieslingkupor som bara togs fram vid väldigt speciella tillfällen. (Men mest stod och samlade damm). Likaså mormor och morfars låga, vida, små och rikligt ciselerade claret-glas (som rödvinsglasen lite tjusigt kallades hemma hos mormor). Ja, och så de där klassiska och läckra champagnekuporna som sägs vara lika yppiga som Drottning Antoinettes små delikata bröst.

Men när jag för ett tag sedan kikade digitalt på en glasprovning med Matt Knight och Jane Sandström från Riedel. Så fick vi se och smaka på olika sorters viner i det senaste. Ridel är på framkant och forskar konstant på vad som får drycken att smaka bätre och mer. Det är alltid spännande att höra hur företag tänker med just produktutveckling. De nyaste glasen som lanserats heter Wine Wings och är rejäla doningar med en flat botten. Här i ryms nästan en hel flaska vin och så har glaset en liten midja som bildar något Jane beskrev som love handles. Det är ju alltid skönt att ha något att hålla i men i detta fall hävdar man att vinet också får en extra skjuts av luft så smak och doft utvecklas på ett ypperligt sätt. Om du är skeptisk så gör en blindprovning. Be någon i din närhet ställa upp exakt samma vin i 4 helt olika sorters glas. Be sedan denna någon föra glasen till dina läppar så du inte med handen kan känna vilket glas som är vilket. Upplever du ingen skillnad så kan du fortsätta lite sippa ditt vin i vilket glas som helst. Men om du märker att vinet beter sig olika så har du en jätterolig – men dyr och skrymmande – resa framför dig. Här på Sundqvist kan du läsa mer om allt du har kvar att upptäcka i glasväg!

0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Tillbaka till vardagen med en värmande och god linssoppa
next post
Min devis lyder som följer… Life is uncertain eat dessert first.

You may also like

Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär...

2023/03/20

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Magnumflaska för att storleken ibland har betydelse…

2023/01/27

Do you like Pina Colada? JA absolut!

2023/01/19

Semla nummer ett är en variant med choklad...

2023/01/17

Januari månad och alkoholfria alternativ.

2023/01/14

Amarone + Janssons frestelse = sant!

2022/12/19

Goda drycker till advent och julbord.

2022/12/10

Kunskap marinerad av portvin, Afternoon Tea och mycket...

2022/12/09

Missa inte det vilda julbordet på Fjäderholmarna!

2022/12/08

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt