Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Kupor formade som Antoinettes bröst eller glas med lovehandles. Vad ska man välja?

by Anette Rosvall 2021/05/18
written by Anette Rosvall 2021/05/18
1,5K

Jag kan ju tycka att det känns lite coolt och avspänt att sippa på rödpang ur ett gammalt durelexglas – samtidigt som man håller en cigg i tassen – lite som James Dean. Men så är jag ju också en liten skitnödig snobb när det gäller mat och dryck. Som absolut tror på att glaset påverkar både smak och doft på det jag dricker. Men frågan är om allt sitter ”in my mind” eller om det faktiskt finns bevis på att saker och ting händer med drycken i olika behållare. Vi kan iallafall direkt konstatera att utvecklingen i glasvärlden är rejäl. Jag minns mammas och pappas gröna små runda rieslingkupor som bara togs fram vid väldigt speciella tillfällen. (Men mest stod och samlade damm). Likaså mormor och morfars låga, vida, små och rikligt ciselerade claret-glas (som rödvinsglasen lite tjusigt kallades hemma hos mormor). Ja, och så de där klassiska och läckra champagnekuporna som sägs vara lika yppiga som Drottning Antoinettes små delikata bröst.

Men när jag för ett tag sedan kikade digitalt på en glasprovning med Matt Knight och Jane Sandström från Riedel. Så fick vi se och smaka på olika sorters viner i det senaste. Ridel är på framkant och forskar konstant på vad som får drycken att smaka bätre och mer. Det är alltid spännande att höra hur företag tänker med just produktutveckling. De nyaste glasen som lanserats heter Wine Wings och är rejäla doningar med en flat botten. Här i ryms nästan en hel flaska vin och så har glaset en liten midja som bildar något Jane beskrev som love handles. Det är ju alltid skönt att ha något att hålla i men i detta fall hävdar man att vinet också får en extra skjuts av luft så smak och doft utvecklas på ett ypperligt sätt. Om du är skeptisk så gör en blindprovning. Be någon i din närhet ställa upp exakt samma vin i 4 helt olika sorters glas. Be sedan denna någon föra glasen till dina läppar så du inte med handen kan känna vilket glas som är vilket. Upplever du ingen skillnad så kan du fortsätta lite sippa ditt vin i vilket glas som helst. Men om du märker att vinet beter sig olika så har du en jätterolig – men dyr och skrymmande – resa framför dig. Här på Sundqvist kan du läsa mer om allt du har kvar att upptäcka i glasväg!

0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Tillbaka till vardagen med en värmande och god linssoppa
Nästa inlägg
Min devis lyder som följer… Life is uncertain eat dessert first.

Du borde verkligen prova det här också!

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Del 3 – min krabbpasta mumsfilibabba

2025/10/10

Nu är det snart Oktoberfest. Det betyder öl...

2025/09/19

Ni som missade fläderblommorna… nu finns bären redo

2025/09/17

Mont d’Or – en ost för höstens och...

2025/09/12

Chai te med saffran för att det bara...

2025/09/08

Hemodlat, grillat och galet gott. Här är mina...

2025/08/01

Alkoholfritt på bordet!

2025/07/23

Jag gjorde Carne Asada tacos med smarriga tillbehör....

2025/07/22

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Hemgjorda gåvor som värmer: marmelad, inläggningar och tomatsås …

    2025/11/17
  • Apelsin i säsong – sol i varje klyfta

    2025/11/12
  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!