Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Det är rabarbertider! Jag jublar och bjuder på rabarber-bars och en massa annat gott!

by Anette Rosvall 2024/05/17
written by Anette Rosvall 2024/05/17
Skriv ut receptet
651

Rabarber får mig lycklig och sugen. Jag vill göra allt ifrån paj och mjuka kakor med mandel till marmelad och chutney. Här bjuder jag på några av mina favoritrecept just med rabarber. Vad blir du sugen på att testa – Rabarberflip, friterad avocado med rabarber- och jordgubbsalsa, rabarberflarn med rostad vit choklad, Evas mamma amerikanska rabarberpaj eller rabarber- och mandelkaka?

rabarber-bar recept nedan
Rabarberflip
Friterad avocado med rabarber- och jordgubbssalsa
Rabarberflarn
Evas mammas knäckiga rabarberpaj
Anette Rosvall, primör, rabarber, baka, recept
Anettes Rabarbermazarin

Rabarber-bar

Det här behöver du:

Rabarberkompott
400 gram rabarber, i små bitar
0,5 strösocker
0,5 citron, skal och saft
några nypor nymald kardemumma

Smuldeg
2 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 - 1 dl farinsocker eller muscovadosocker
100 gram smör, smält och brynt

Gör så här:

Börja med att fixa din kompott. Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka dem tills rabarberna är nästan mjuka. Ställ åt sidan.

Blanda nu ihop degen till en smulig massa. Dela den på hälften och pressa ner den ena halvan i en ugnsform (cirka 20x20) Lägg gärna ett bakplåtspapper underst så blir det lättare att lyfta ut alltsammans när det är klart. Baka nu av degen i 185 grader i cirka 10 minuter. Ut med plåten, fördela kompotten över och toppa med resten av degen. Pressa lätt till degen så den håller. Baka av i 20-30 minuter i 185 grader. Ta ut och låt svalna, skär i bitar och låt kallna helt innan du äter dem med glädje! (hoppas jag) Det här går så klart även att servera som en helt vanlig smulpaj!

0 comments 0 FacebookPinterestThreadsBlueskyEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Kanske en chokladkaka med grillade marshmallows kan passa smaklökarna?
Nästa inlägg
Sommaren är här och grillröken ligger tät över Sverige.

Du borde verkligen prova det här också!

Han önskar sig cheesecake på sin födelsedag.

2025/06/25

Två olika sorters churros

2025/05/20

En vårig Tiramisu med smak av jordgubbar och...

2025/05/07

Cupcakes med citron- och flädersmak

2025/04/22

Enligt temadagskalendern är det dags för smaskiga våfflor,...

2025/03/25

Whooo hoo snart kommer rabarbern – Då gör...

2025/03/18

Pi, pie, paj… det är 3.14

2025/03/14

Coffee, walnut & chocolate cake – en vansinnigt...

2025/03/13

Så är det då äntligen Semlans dag!

2025/03/04

Devil’s food cupcakes med kolafrosting från Magnolia Bakery

2025/02/27

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer såserna!

    2025/07/08
  • Smarriga tillbehör till grillat. Nu kommer rörorna!

    2025/07/07
  • Mer romantik, kärlek och rosa viner till folket!

    2025/07/03
  • Sommar betyder sallad bland annat en smart italiensk panzanella

    2025/07/02
  • Vinprovning med Pinot Noir – 3 kontinenter – 3 uttryck av elegans

    2025/06/30

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept räkor sallad smör soppa svenskt kött tips tävling tårta vardag vitt vin

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!