Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

by Anette Rosvall 2022/05/23
written by Anette Rosvall 2022/05/23
Skriv ut receptet
2,4K

Jag vill tro att jag har gröna fingrar men jag har ett stort problem. Jag avskyr att plocka ogräs. Har faktiskt ett kärleksfullt förhållande till de mesta folk kallar ogräs för det går ju att göra goda grejor av det mesta. Men mellan ogrästovorna frodas blommor och kryddväxter och det verkar funkar med min sort av gröna fingarar. Timjan, libbsticka, salvia, lavender och rosor trängs med rabarber i min rufsiga trädgård.

Jag gillar att ha saker man kan äta i trädgården och lagar chutney, marmelad och diverse kompotter av rabarbern. Men det som jag gillar mest är den här pajen som jag smakade för första gången för massor av år sedan av en kompis vars mamma fick den när hon var aupair i USA, därav namnet. Det är en sorts smulpaj eller ”cobbler” som det heter i USA. Man gör den med brunt socker och smält smör, så det översta lagret blir som knäck och är jättegott, jag brukar alltid göra lite extra av det så att det blir lite över till mig när allt annat är slut.

Evas mammas amerikanska rabarberpaj.

Det här behöver du:

Fyllning:
600 -800  g rabarber i bitar
1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 ägg

Knäcktopp:
2 dl mjöl
2 dl farinsocker
100 g smält smör

Gör så här:

Blanda alla ingredienser till fyllningen till en underbar gegga och lägg i botten på en smord form. Blanda igen men välj nu alla ingredienser till knäcktoppen.... tro mig när jag säger att den är vansinnigt god och att jag alltid önskar att jag gjorde minst dubbel sats av den. Häll nu knäcktoppen över fyllningen och låt hela härligheten gå i ugnen i 45 minuter i 200°

Sluka sedan pajen med glass, vaniljsås eller vispgrädde.

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/

äpplecobblerefterrättgosakergottpajrabarberUSA
1 comment 1 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Smarrig meny till underbara Ingela.
Nästa inlägg
Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

Du borde verkligen prova det här också!

Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer...

2023/09/28

Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

2023/09/27

En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg...

2023/09/26

Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

2023/09/23

Fläskkotletter i djävulstomater

2023/09/22

Rödbetor och getost hör ihop som kärlek och...

2023/09/20

Söndagsmiddag! Laga rostbiffen med tillbehör i ugnen.

2023/09/18

Mozzarellafyllda italienska köttbullar i himmelsk tomatsås

2023/09/16

Varm, het och vänlig – lammcurry med yoghurt...

2023/09/15

Smarrig och enkel – Indisk kardemummalax

2023/09/14

1 comment

Jeanette Gustafsson 2012/09/07 - 05:56

Oooo låter hur gott som helst! Älskar rabarber 😉 Måste testas framöver =)
/Jeanette

Comments are closed.

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Kanelbullens dag närmar sig med stormsteg. Här kommer några varianter!

    2023/09/28
  • Det bästa och lättaste drinktilltugget i min värld!

    2023/09/27
  • En provensalsk tarte med aubergine blir en genväg till himmelen.

    2023/09/26
  • Skogens guld – hjortron blir sylt och chutney

    2023/09/23
  • Fläskkotletter i djävulstomater

    2023/09/22

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fredag tillsammans fyllning förrätt gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar mums nyår ost paj party rabarber recept smör soppa svenskt kött sylt tips vardag vitt vin ägg

Instagram

Popular Posts

  • 1

    Snabbrimmad torskrygg med sandefjordsås och härligt smör-slungad delikatesspotatis sparris i två färger.

    2021/04/27
  • 2

    Ullas ljuvliga förrätt passar till varje fest men kanske lite speciellt till midsommar.

    2021/06/16
  • 3

    Boeuf Bourguignon inspirerad av Julia Childs kan vara världens godaste gryta.

    2021/01/18
  • 4

    Har du provat ”Lubb”?

    2017/07/08
  • 5

    Chiken Tikka Sizlar

    2020/04/22

Samarbeten

  • Bjuder på cocktails och tillbehör med Helena!

    2023/08/19
  • Skryta lite för de jobb jag gjort på sistone borde man ju kunna få göra utan att skämmas?

    2023/03/30
  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt