Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.

by Anette Rosvall 2022/05/24
written by Anette Rosvall 2022/05/24
5,K

Att man både bör och vill äta jordgubbar på sommaren är väl lika klart som korvspad. Eftersom den underbara åsrstiden är lång och ombyte förnöjer så kan man ju aldrig får för många recept och tips på goda tårtor och kakor som man kan smaska på. Här kommer ytterligare ett, den är lätt att göra, den är god att äta och en som man gärna gör igen. Jag presenterar smördegspizzan med jordgubbar, rabarber, rostad vit choklad och lite syrlig vaniljkvarg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut på en middag.

Du får så klart några flera tips för omväxling förnöjer och sommaren är lång – kika även på min glutenfria mazarinbotten, en paj som fylls med mandelkräm och säsongens frukt & bär, eller den lilla ljuvliga portionspavlovan med gräddkräm, myntasirap och halloncurd. Mums!

Ingen sommar utan jordgubbstårta.
Den allra första rabarberpajen
Pavlovatorn, halloncurd, gräddkräm & myntasirap

Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg

Det här behöver du:

Bonus - Grillad efterrättspizza
Vad är väl en midsommar utan efterrätt med jordgubbar?!

1 rulle färsk smördeg
3 dl vaniljkvarg
1 liter jordgubbar, delade och snoppade
4 stänglar rabarber
mald kardemumma
0,5 dl strösocker
1 zest och saft av en lime
100 gram vit choklad

Dekorera med flagad mandel, blommor och grönt

Gör så här:

Börja med rabarbern. Skär den i pyttesmå bitar, lägg dessa i en skål och häll över socker och nymalen kardemumma. Låt stå och safta av sig (lagen som bildas måste du spara den är gudomligt god att göra en drink med t ex Gin)

Tålamod är en fiskares bästa vän. Den här efterrätten blir bäst när glöden är perfekt. Rulla ut smördegen på en plåt eller ett grillnät. Smeta över hälften av kvargen med en spatel, riv över hälften av den vita chokladen. Låt nu smördegsbotten ligga på grillen tills den blivit frasig och fått fin färg. Det går också finfint att göra denna goding i ugnen - låt smördegen baka av i 225 grader i cirka 15 minuter. När den är klar tar du av den och lägger den på ett fint fat. Strör över jordgubbar och rabarber, river över resten av chokladen, klickar över kvargen och dekorerar vackert!

Har du lagat det här?
Hur gick det? Tagga mig gärna på instagram när du visar din bild. https://www.instagram.com/anetterosvall/
0 comment 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

previous post
Evas mammas amerikanska rabarberpaj.
next post
Långsamt bakad fläsksida

You may also like

Åkes Key Lime Pie är både enkelt att...

2023/03/22

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/20

Dillkött är nog en av de godaste grytorna...

2023/03/15

Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

2023/03/10

Vill helst bara vara hemma och laga lasagne.

2023/03/08

Ännu mera mackor till folket! Här kommer en...

2023/03/07

Här tipsar jag om några av mina bästa...

2023/03/01

Tårta med choklad- och körsbärsfyllning, vevgrammofon och en...

2023/02/28

Kall-varm, kärleksfull pasta med tonfisk och senap.

2023/02/27

En Toast Greta är bannemej en av de...

2023/02/24

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Åkes Key Lime Pie är både enkelt att göra vansinnigt god att äta.

    2023/03/22
  • Känner du till Albariño eller Alvarinho en populär grön druva som ger ljuvliga viner.

    2023/03/20
  • Här tipsar jag om några av mina bästa sallader och tillbehör.

    2023/03/20
  • Dillkött är nog en av de godaste grytorna jag vet.

    2023/03/15
  • Halleluja! Jag har ätit Albins rödvinsbrässerade högrev!

    2023/03/10

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt bakat blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fira fisk fredagsmys fyllning förrätt God Jul gott grilla grillat hallon kaka korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lax lätt långkok midsommar nyår ost paj party pasta rabarber recept smör soppa svenskt kött tips tårta vitt vin ägg äpple

Instagram

Följ mig på YouTube

https://youtu.be/wonThNBTPg8
https://www.youtube.com/watch?v=2CTf0dgygYY

Samarbeten

  • Men då är det äntligen dags för semlor. Fettisdagen är här!

    2023/02/21
  • Do you like Pina Colada? JA absolut!

    2023/01/19
  • Semla nummer ett är en variant med choklad och hasselnötter.

    2023/01/17
  • Jag gillar att vara busig. Fram med semlorna nu!

    2023/01/13

Media & TV/Radio

  • Filmer jag gillar och goda viner.

    2022/03/08
  • Räkor och vin, radiosnack!

    2022/02/23
  • Billiga bra vita viner

    2022/01/31
  • Viktigt att tänka på procenten till jul – alkoholfria tips till julbordet.

    2021/12/20
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Linkedin
  • Email
  • Bloglovin

@2017 - PenciDesign. All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign


Back To Top
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt