Anette Rosvall
Kokboksförfattare, receptkreatör, mat- & vinskribent,
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!

Långsamt bakad fläsksida

by Anette Rosvall 2022/05/25
written by Anette Rosvall 2022/05/25
Skriv ut receptet
3,3K
Den här rätten är en blandning av det danska sättet att laga fläsksida med fettranden kvar. Men också den klassiska rätten Choucroute alltså fläsk serverat med surkål och äpple. Ytan ska vara krispig och knaprig, fläsket ska vara saftigt och smakrikt. Jag tycker att du skall prova surkål, rotmos och smörstekta äpplen till det här goda, mjälla fläsket.
 
Smaklig spis!
Anette
 

Långsamt bakad fläsksida

Det här behöver du:

800 gram rimmad fläsksida med svålen kvar
3 st äpplen i klyftor
3 stora gula lökar i bitar
1 dl ljust öl, eller
äppeljuice
en kruka timjan
svartpeppar
 
 
 

Gör så här:

Klipp till ett bakplåtspapper så att det täcker botten på din järngryta, lägg det
där. Skär fina rutor i fettet på ditt fläsksida och lägg sedan köttet med fettet
uppåt. Lägg äpplen och lök runtom, strö peppar och timjan runtom och häll på
vätskan. Lägg på locket och låt köttet gå i ugnen på 100 grader i ca 4-5 timmar.
Titta till under locket då och då och fyll på med vätska om det börjar bli torrt i
botten. Köttet är klart när det nästan faller isär, men då har du några saker kvar
att göra. Tag upp det och lägg det i press. Du lägger alltså köttbiten med t ex ett
lock och en mortel över sig. Det kan du göra medan du gör tillbehören. Jag
tycker att du skall prova surkål, rotmos och smörstekta äpplen till det här goda,
 mjälla fläsket.
 
När dina tillbehör är klara lägger du köttet på en skärbräda och skär det i tunna
skivor, lägg det snabbt i en väldigt het stekpanna, eller en perfekt glödanade kol och fräs en yta på det. Servera med tillbehören och en riktigt stark senap.
 
 
 
äpplefläskkryddigtlättrapsgrissurkålvin och mat
0 comments 0 FacebookPinterestEmail
Anette Rosvall

Föregående inlägg
Efterrättspizza med jordgubbar, rabarber, vit choklad och frasig smördeg. Ett enkelt och vansinnigt gott avslut.
Nästa inlägg
Aperol spritz är en av världens mest populära drinkar.

Du borde verkligen prova det här också!

Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

2025/11/10

Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör...

2025/11/06

Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

2025/11/03

Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat...

2025/10/31

Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora...

2025/10/29

Halstrad lax med soyaglace

2025/10/27

Det behövs en värmande drink! Varför inte en...

2025/10/23

Nyponsoppa – en god soppa med känsla av...

2025/10/20

Pinsa istället för Pizza – snabbt, gott och...

2025/10/15

Sardiner, ansjovis och boquerones – Små fiskar med...

2025/10/15

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Sugar, spice & everything nice!

Att äta och dricka det måste man ju. Jag vill hjälpa dig att då det charmigt, vackert och gott. Här på min sajt hittar ni sött, salt och allt där i mellan. Jag som skriver är en mat- och vinnörd så på den här sajten finns recept, vintips, radioinslag, artiklar om resor som jag gjort och kanske ett och annat tips på var du äter och dricker gott.

Keep in touch

Twitter Instagram Pinterest Snapchat

Recent Posts

  • Potatisvåfflor – som en råraka i förklädnad

    2025/11/10
  • Viltstek med selleristomp, rödvinssky och Café de Paris-smör – JA TACK!

    2025/11/06
  • Pasta alla Norma – en smak av Sicilien

    2025/11/03
  • Fredagsmys med bubblor – ostfyllda gougères och annat gott till mousserande viner.

    2025/10/31
  • Bästa restmaten – Arrancini små risbollar med stora ambitioner

    2025/10/29

Categories

Tags Cloud

#Blogg100 Anette Rosvall asiatiskt blåbär choklad dessert dricka efterrätt fest fisk fredagsmys fredag tillsammans frukt förrätt gott grilla grillat hallon julmat korv kyckling kärlek kött köttfri måndag lätt långkok Mat&Dryck midsommar mums nyår ost paj party pasta rabarber recept räkor smör soppa svenskt kött sylt tips tävling vardag vintips

Instagram

Hör av dig till mig!

Har du en fråga, en kommentar, ris eller ros. Vill du samarbeta på något sätt eller har du bara något fint att säga. Jag viill gärna höra vad du har på hjärtat! Skicka ett meddelande via någon av mina sociala medier. Klicka på ikonerna här bredvid, jag svarar så fort jag kan!

Ticketack!

Facebook Instagram Email
Anette Rosvall
  • Hem
  • Anette Rosvall
  • Kontakt med mig!